Sexy

Οι “θεές” του νέου ημερολόγιου της Pirelli

oi_thees_toy_neoy_imerologioy_tis_pirelli.jpg
Ακούστε το άρθρο
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το 1964, από τότε που για πρώτη φορά οι φωτογραφίες του “θρυλικού” ημερολογίου της Pirelli “στόλιζαν” τα φινιστρίνια των φορτηγών σε όλη την Ευρώπη. 

Το ημερολόγιο που μεγάλωσε γενιές και γενιές αρσενικών και απετέλεσε την αφετηρία για μια μεγαλειώδη καριέρα σε δεκάδες μοντέλα που μέσα από τις σελίδες του έγιναν γνωστές κι έφτασαν να γίνουν σταρ πρώτου μεγέθους στην πασαρέλα αλλά και στον κινηματογράφο, έχει μετεξελιχθεί όλες τις περασμένες δεκαετίες. Σε βαθμό τέτοιο ώστε τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει συνώνυμο της καλλιτεχνικής φωτογράφισης, να έχει καταστεί εφάμιλλο των φωτογραφίσεων υψηλής μόδας.

Στις σελίδες του παρελαύνουν πλέον πασίγνωστα μοντέλα και ηθοποιοί πρώτης γραμμής και το κάθε άλμπουμ επιμελούνται οι πιο διάσημοι φωτογράφοι και σχεδιαστές.

Για αρκετά χρόνια το ημερολόγιο της Pirelli αποτελούσε “δήλωση υψηλής τέχνης”. Είχε για τα καλά παρέλθει η εποχή που κρεμιόταν στις νταλίκες και στους τοίχους των συνεργείων. Είχε πια πάρει θέση στα ράφια βιβλιοπωλείων, στα τραπεζάκια οίκων μόδας και στα γκαλά υψηλής ραπτικής.

Όλα αυτά μέχρι φέτος. Γιατί το Ημερολόγιο Pirelli 2015 φαίνεται πως ξαναγυρίζει λίγο το βλέμμα στο απώτερο παρελθόν του, χωρίς πάντως να απαρνιέται την υψηλή ποιότητα και την “τέχνη” που το χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια. 

   
Απλώς φέτος το ημερολόγιο διάλεξε και πάλι τα πιο όμορφα θηλυκά της σύγχρονης μόδας, τις πιο όμορφες και στυλάτες γυναίκες από τις διεθνείς πασαρέλες, τις άφησε στα χέρια κορυφαίων φωτογράφων και επιμελητών, δηλαδή στο φακό του Στίβεν Μαιζέλ που είναι διάσημος για την ικανότητά του να φωτογραφίζει σύγχρονες “θεές” της μόδας ωσάν να επρόκειτο για pin up girls από editorial μόδας των 70’ς, και στην στυλιστική άποψη της πρώην σιδηράς κυρίας της γαλλικής Vogue, της Καρίν Ρόιτφελντ, η οποία επέλεξε να ντύσει όλα τα μοντέλα της με σεξομαζοχιστικά αξεσουάρ.

Τέλος, το νέο ημερολόγιο – “soft πορνό”, μπορεί κάλλιστα να φιλοξενηθεί και στις νταλίκες διεθνών μεταφορών και στα ράφια πολυτελών βιβλιοπωλείων χωρίς να μοιάζει παράταιρο.

Κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του, τουλάχιστον στη φετινή του έκδοση.

Ως προς το περιεχόμενο τώρα, ακόμα και η Αντριάνα Λίμα γδύθηκε ως Miss Ιανουάριος, η οποία μαζί με τις υπόλοιπες ντίβες αφήνουν την φαντασία μας να οργιάζει.

Κι όταν μιλάμε για ντίβες, ο λόγος γίνεται για τις Κάρεν Ελσον, Ναταλία Βοντιάνοβα, Ρακέλ Ζίμερμαν, Ιζαμπέλι Φοντάνα, αλλά και για την βαρέων βαρών υπερχυμώδη Κάντις Χάφιν!

 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα