Υγεία

Οι τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό μας

karota_248113824.jpg
Ακούστε το άρθρο

Επιθυμείτε να καταναλώνετε τρόφιμα που είναι ευεργετικά για το σώμα σας; Προφανώς! Και αυτό γιατί, καθώς μεγαλώνουμε, έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε περισσότερα προβλήματα με τον οργανισμό και ειδικότερα με το πεπτικό μας σύστημα. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν οι σούπερ τροφές που μπορούν να αποτρέψουν τυχόν προβλήματα στη λειτουργία του οργανισμού.

Προλαμβάνουμε, λοιπόν, τις διάφορες παθήσεις που μπορεί να προκύψουν καταναλώνοντας τις ακόλουθες σούπερ τροφές. Μόνο έτσι θωρακίζουμε την άμυνα του οργανισμού μας χαρίζοντας ευεξία στο σώμα μας.

Μελιτζάνα

Η μελιτζάνα είναι γνωστή για τις ευεργετικές ιδιότητές της στη λειτουργία του εγκέφαλου, διότι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυτταρικών μεμβρανών του εγκεφάλου. Η μελιτζάνα περιέχει επίσης μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται ανθοκυάνη, η οποία βοηθά στη βελτίωση της μνήμης.

Καρότα
Τα καρότα εμπεριέχουν τη γλουταθειόνη, μια σημαντική πρωτεΐνη που βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατός μας. Τα καρότα είναι επίσης υψηλά σε φυτικές ουσίες, φλαβονοειδή και β-καροτένιο. Η τακτική κατανάλωση καρότων μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της συνολικής λειτουργίας του ήπατος.

Δενδρολίβανο
Το δενδρολίβανο περιέχει μια ένωση που ονομάζεται καρνοσικό οξύ το οποίο βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το άρωμα του δεντρολίβανου μπορεί να επηρεάσει τις γνωστικές ικανότητες του ανθρώπου και την ενίσχυση της μνήμης, καθιστώντας το μία από τις καλύτερες διαθέσιμες σούπερ τροφές.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο περιέχει υψηλά ποσοστά γλουταθειόνης και αυτό μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του ήπατός μας για να καθαριστεί. Η έρευνα έχει δείξει ότι στην πραγματικότητα η κατανάλωση ενός ή δύο αβοκάντο την εβδομάδα για 30 ημέρες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία του ήπατος.

Σπανάκι
Το σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική υγιεινή επιλογή και ιδανικό για τα μαλλιά μας. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές σιδήρου, το οποίο θρέφει την υγεία της τρίχας.

Καρύδια
Μια πρόσφατη μελέτη από το Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει ισχυρή συσχέτιση με τη μακροζωία, ενώ τα καρύδια έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη γνωστική απόδοση των ενηλίκων. Μόλις το ένα τέταρτο του φλιτζανιού καρύδια παρέχει σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης του DHA.

Λιπαρά ψάρια
Μερικές από τις καλύτερες πηγές είναι τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η πέστροφα, η ρέγκα, το σκουμπρί και οι σαρδέλες για την καλή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία. Το μπρόκολο περιέχει κάλιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το νευρικό μας σύστημα. Μάλιστα, η έρευνα δείχνει ότι το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας να επουλώσει την πληγή μετά από έναν τραυματισμό.

Blueberries
Αν θέλετε να προστατεύσετε τη μνήμη σας, τότε οι επιστήμονες έχουν καλά νέα για σας σχετικά με τα βατόμουρα. Έχουν ανακαλύψει ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτοχημικά, όπως τα μούρα, μπορεί να είναι αποτελεσματικά σε προβλήματα που σχετίζονται με τη γήρανση της μνήμης.

Όλη η επικαιρότητα