Life

Οκτώ «κόκκινες σημαίες» που πρέπει να προσέχουμε στην αρχή μιας σχέσης

Ακούστε το άρθρο

Είναι ένα μυστικό που το ξέρουν λίγοι: Οι δικηγόροι που ειδικεύονται στα διαζύγια δεν δίνουν μόνο καλές νομικές συμβουλές. Είναι πολύ καλοί και σε θέματα σχέσεων. Γι′ αυτό τον λόγο η αμερικανική HuffPost ζήτησε από δικηγόρους διαζυγίων να μοιραστούν μαζί μας τις «κόκκινες σημαίες» που θα πρέπει να προσέχουμε κάθε φορά που αρχίζουμε μία καινούργια σχέση.

1. Παρουσιάζονται σαν τα θύματα όλων των προηγούμενων σχέσεών τους

Αν το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει υποστηρίζει ότι όλοι οι πρώην του ήταν τρελοί, το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη του ρόλου του σε μία σχέση. Αυτό είναι μία μεγάλη «κόκκινη σημαία» και σημαίνει ότι θα κάνει το ίδιο και με σας. Οι σχέσεις απαιτούν την συμμετοχή και των δύο. Οσοι αρνούνται να παραδεχθούν τα λάθη τους, συνήθως δεν έχουν διάθεση να προσπαθήσουν.

2. Το προφίλ τους είναι γεμάτο υπερβολές

Αν το ονλάιν προφίλ του προσώπου που σας ενδιαφέρει αποδειχθεί μυθιστόρημα, κρατήστε μικρό καλάθι. Πολύς κόσμος συνηθίζει να εξωραΐζει το προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα αλλά αν διαπιστώσετε ότι οι υπερβολές είναι στα όρια του ψέμματος, τρέξτε μακριά. Οταν κάποιος δεν είναι ειλικρινής μαζί σας από την αρχή, δεν πρόκειται να πει την αλήθεια ούτε στο μέλλον.

3. Δεν υπάρχει σωματική έλξη

Στην αρχή μιας σχέσης, το σεξ και η σωματική επαφή δεν πρέπει οπωσδήποτε να είναι «φανταστικά» για να σκεφτούμε ότι υπάρχει μέλλον. Η αμηχανία είναι μία συνηθισμένη κατάσταση όταν δύο άνθρωποι αρχίζουν να γνωρίζονται, αλλά αν δεν υπάρχει ένταση, αγωνία και περιέργεια στην αρχή μιας σχέσης, δεν θα υπάρξει ούτε αργότερα. Αρκετοί άνθρωποι προτιμούν τέτοιου είδους σχέσεις, αλλά για πολλούς άλλους η απουσία της σεξουαλικής επαφής αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην αναζήτησή της εκτός σχέσης – κι αυτό μπορεί να σημάνει το τέλος του γάμου.

4. Εχουν περισσότερα από ένα διαζύγια στο ενεργητικό τους

Οσοι παντρεύονται συχνότερα, χωρίζουν εύκολα. Ορισμένοι άνθρωποι παντρεύονται μόνο και μόνον επειδή «όλος ο κόσμος παντρεύεται» και θεωρούν το διαζύγιο φυσική συνέχεια του γάμου. Αν δεν ανήκετε σ′ αυτή την κατηγορία, μείνετε μακριά τους.

5. Τα οικονομικά τους είναι σε πλήρη αταξία

Οταν το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει σας δίνει μπερδεμένα μηνύματα σε σχέση με την οικονομική σταθερότητά του, έχετε τον νου σας. Μπορεί να σας κερνάει συνεχώς ή να σας γεμίζει δώρα, αλλά μια μέρα του κόβουν το ρεύμα επειδή δεν το πλήρωσε. Η περιμένει συνεχώς την οικονομική ευκαιρία που θα λύσει το πρόβλημα των λανθασμένων οικονομικών επιλογών του παρελθόντος. Μπορεί κανείς να κάνει οικογένεια υπό τέτοιες συνθήκες; Η μήπως θα βρεθείτε να σηκώνετε στους ώμους σας τα οικονομικά βάρη του γάμου;

6. Είναι «τεχνικά παντρεμένοι αλλά σε διάσταση»

Μία μεγάλη, κόκκινη σημαία. Αν δεν σας πεί ότι είναι παντρεμένος/η από την αρχή του πρώτου ραντεβού ή – ακόμα χειρότερα – σας το πει στο δεύτερο ή στο τρίτο, ετοιμαστείτε για ηρωϊκή έξοδο. Αν υποστηρίξει ότι ναι μεν είναι παντρεμένος/η αλλά «σε διάσταση», το πιθανότερο είναι ότι εννοεί είτε πως είναι παντρεμένος/η, είτε πως δεν έχει καταφέρει να πάρει διαζύγιο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι οιωνοί για το μέλλον δεν είναι καλοί.

7. Πίνουν. Πολύ

Ενα ή δύο ποτά κατά την διάρκεια του δείπνου δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αν όμως το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει πίνει πολλά και δυνατά ποτά κάθε φορά που βγαίνετε, έχετε τον νου σας. Δεν έχει σημασία αν δεν μεθάει ποτέ. Οταν κάποιος πίνει πολύ, το γεγονός ότι δεν μεθάει συχνά σημαίνει ότι βρίσκεται στα πρόθυρα του αλκοολισμού.

8. Θέλουν να είστε διαρκώς μαζί

Μην εμπιστεύεστε άτομα τα οποία θέλουν πολλά και τα θέλουν αμέσως. Αν θέλει να περνάτε κάθε δευτερόλεπτο της κάθε μέρας μαζί, φυλαχτείτε. Τέτοιου είδους σχέσεις μπορεί να εξελιχθούν πολύ αρνητικά όταν κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο θελήσει λίγο χώρο για τον εαυτό του. Αυτές οι ανασφάλειες μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε βίαιη συμπεριφορά κι αυτοί οι χαρακτήρες πρέπει να πρώτα να δουλέψουν με τον εαυτό τους και μετά να προχωρήσουν σε σοβαρές σχέσεις.

Πηγή: huffpost

Όλη η επικαιρότητα