Οκτώβρης: Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού

Σάββατο 21 Οκτωβρίου ώρα 19:30 Φωταγώγηση Ρωμαϊκού Ωδείου Πάτρας

Κυριακή 22 Οκτωβρίου ώρα 10:30 έναρξη εκδήλωσης Pink the City, Πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Εκκίνηση Περιπάτου 11:30

 

 

Φωταγώγηση Ρωμαϊκού Ωδείου

Τo Σάββατο 21  Οκτωβρίου 2017 το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, θα φωταγωγηθεί Ροζ, στα πλαίσια του μήνα Οκτώβρη,  μήνα Διεθνώς αφιερωμένου στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού αλλά και της μεγάλης μας εκδήλωσης Pink the City 2017!

Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής, που σήμερα έχει ανακατασκευαστεί και χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις, αποτελεί διαχρονικό εμβληματικό κτίσμα της πόλης μας. Κτίρια σύμβολα σε όλο τον κόσμο έχουν φωταγωγηθεί ροζ προκειμένου να  μεταδώσουν το μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όπως ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, το άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και πολλά άλλα. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό, ένα κτίριο σύμβολο για την πόλη μας, όπως το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας να φωταγωγηθεί ροζ, συμβάλλοντας στο ηχηρό μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Mαστού  «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην φωταγώγηση, υπό τους ήχους του σαξοφώνου,  το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30, και μαζί να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

 

 

Pink the City

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, απευθύνει κάλεσμα για ένα συμβολικό περίπατο από την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων ως τον Μόλο της Αγίου Νικολάου:

 

·         Στις γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο μαστού να βγουν στον ήλιο, στον αέρα και στο φως και να διατρανώσουν την πίστη και την ελπίδα τους στην ζωή και την δύναμη της.

·         Στο γενικό πληθυσμό, να έλθει και να περπατήσει μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού, από τα Ψηλά Αλώνια ως το Μόλο της πόλης, συμβολίζοντας τα βήματα από το σκοτάδι, την κατάθλιψη και την αρρώστια στη ζωή, την ελπίδα και το φως.