Ηλεία Πολιτική

Όλα ανοιχτά για τη ΣΕΤΤΗΛ – Τι απάντησε ο Π. Καμμένος στον Κ. Τζαβάρα

Ακούστε το άρθρο

Απάντηση-χρησμό έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, σχετικές με το μέλλον της ΣΕΤΤΗΛ και το ενδεχόμενο μετακίνησής της στην Πάτρα ή κατάργησής της.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η λειτουργία της ΣΕΤΤΗΛ μελετάται και εξετάζεται ενταγμένη στο συνολικό πλαίσιο βελτίωσης και ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση τη δεδομένη στιγμή.

«Η λειτουργία της ΣΕΤΤΗΛ εξετάζεται στο πλαίσιο προσπάθειας για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του Στρατού Ξηράς και των Ενόπλων Δυνάμεων, εν γένει, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους συμπεριλαμβανομένων και των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση θα δρομολογηθούν οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αναβαθμισθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση με επιδίωξη την άριστη κατάρτιση του προσωπικού και τη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς» αναφέρει στην έγγραφη απάντηση ο κ. Καμμένος και επισημαίνει ότι πρώτιστο κριτήριο είναι η αξιοποίηση κάθε δομής σε ρεαλιστική βάση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Στρατηγικής.

«Η αναδιοργάνωση του Στρατού Ξηράς εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια βελτίωσης της υφιστάμενης οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων, τα οποία επέτεινε η δυσχερής οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών, διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών. Στο προαναφερθέν πλαίσιο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού επανεξετάζει συνολικά και σε ρεαλιστική βάση τη λειτουργία των υφιστάμενων δομών, Μονάδων και Υπηρεσιών του Στρατού Ξηράς, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τις προβλέψεις των σχετικών θεσμικών κειμένων, όπως η Πολιτική Εθνικής Άμυνας και η Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική, σχετικά με τις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις ασφάλειας», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Καμμένος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον της ΣΕΤΤΗΛ, καθώς η απάντηση του υπουργού αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και επιδέχεται κάθε ερμηνεία.

Όλη η επικαιρότητα