Κύπρος

Όλα τα νέα δεδομένα για το άγριο φονικό στην Κύπρο

Ακούστε το άρθρο

Η επίσημη παρουσίαση κάποιων στοιχείων από τις έρευνες για το διπλό φονικό του Στροβόλου φώτισαν ορισμένες πτυχές του άγριου φονικού στην Κύπρο.

Σημειώθηκε ανατροπή στο Δικαστήριο κατά την προσαγωγή του 33χρονου, ο οποίος φέρεται με κάποιο τρόπο να εμπλέκεται στο διπλό φονικό της οδού Ζαλόγγου τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου με θύματα τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου. Ωστόσο τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, ούτε και ο βαθμός εμπλοκής. Η Αστυνομία ζήτησε και έλαβε από το Δικαστήριο την 8ήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Να σημειωθεί ότι ο 33χρονος δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι όπως προέκυψε από τη χθεσινή παρουσίαση των στοιχεία από την πλευρά της Αστυνομίας η 59χρονη γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη μπρούμυτα στο κρεβάτι του υπνοδωματίου της και ο 60χρονος σύζυγός της δολοφονημένος μπρούμυτα στο πάτωμα.

Ο ανήλικος γιος της οικογένειας, ηλικίας 14,5 ετών, μετέβη σε γειτονική κατοικία και ανέφερε στην ιδιοκτήτρια της οικίας ότι δύο άγνωστοι εισήλθαν στο σπίτι, σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον κλείδωσαν στο υπόγειο της οικίας από όπου κατάφερε να διαφύγει.

Ο ανήλικος είπε στους ανακριτές ότι το βράδυ της 18ης Απριλίου γύρω στις 22:30 ξάπλωσε να κοιμηθεί και σε κάποια στιγμή ενώ κοιμόταν άκουσε το κλάμα της μητέρας του χωρίς να είναι σίγουρος αν αυτό συνέβαινε στην πραγματικότητα ή αν ήταν εφιάλτης. Μετά από παρέλευση λίγων λεπτών άγνωστος άντρας τον προσέγγισε και του ανέφερε αυτολεξεί «σκότωσα τους γονείς σου», ρωτώντας τον ταυτόχρονα «που είναι τα λεφτά;».

Ο άγνωστος τράβηξε τον ανήλικο από το κρεβάτι του με την απειλή μαχαιριού και αφού του κρατούσε το στόμα κλειστό, τον οδήγησε στην κουζίνα της οικίας, λέγοντάς του: «Μην φοβάσαι, δεν θα σε πειράξω, έχω και εγώ γιο». Εκεί του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας και τότε μπήκε στο χώρο και δεύτερος άντρας που είχε το πρόσωπό του καλυμμένο με κουκούλα.

Ο πρώτος δράστης δεν έφερε κουκούλα και ο ανήλικος τον περιέγραψε στους ανακριτές ως άντρα λεπτό, ύψους περίπου 1.70 με μελαχρινά χαρακτηριστικά και μούσι.

Ο πρώτος δράστης οδήγησε τον ανήλικο στο κελάρι της οικίας όπου και τον κλείδωσε.

Μετά από κάποια ώρα ο ανήλικος κατάφερε να εξέλθει από το κελάρι, αφαιρώντας φυλλαράκια από την αλουμινένια πόρτα και τραυματίζοντας τα χέρια του. Ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του όπου τους αντίκρισε μαχαιρωμένους, εγκατέλειψε το χώρο και αναζήτησε βοήθεια από τη γειτόνισσα.

Η ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο διαπιστώνει κακώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο δύο τεκμήρια ξένα προς το περιβάλλον της οικίας για τα οποία ο ανήλικος ανέφερε πως δεν ανήκουν σε κανένα μέλος της οικογένειάς του και φαίνεται ότι οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο της κουζίνας.

Από την οικία απουσιάζει το πορτοφόλι του 60χρονου καθηγητή, το οποίο περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό, πιστωτικές κάρτες και το δελτίο ταυτότητάς του.

Ο 33χρονος που είναι υπό κράτηση φέρεται να λέει πως ξέρει τι έγινε σε εκείνο το σπίτι το βράδυ του φόνου ως ένα σημείο.

Φέρεται να ξέρει ποιοι εμπλέκονται σε αυτό που έγινε και ποιος ήταν ο σκοπός και το κίνητρο τους.

Γνωρίζει το σπίτι από το 2012 όταν πήγε εκεί και έκανε κάποιες δουλειές στα παράθυρα της οικίας. Φέρεται να είπε πως το έγκλημα αυτό σχεδιάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Αστυνομία κατέχει γραπτή μαρτυρία που αναφέρει ότι ο ύποπτος στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 είπε σε συγγενικό του πρόσωπο ότι σύντομα θα είναι πλούσιος.

Όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος» υπάρχει προφορική μαρτυρία σύμφωνα με την οποία εντός του αυτοκινήτου του 33χρονου υπάρχουν δύο σημειωματάρια, στα οποία ο ύποπτος έγραψε όλα τα γεγονότα της υπόθεσης. Ο ύποπτος συνδέεται με δείγματα DNA σε δύο τεκμήρια που βρέθηκαν στην σκηνή.

Στην σκηνή του φόνου εντοπίστηκε ένα ζευγάρι παπούτσια και ο ύποπτος παραδέχθηκε προφορικά στους ανακριτές ότι του ανήκουν.

Όλη η επικαιρότητα