Συνεντεύξεις

Όλγα Μαρία Κολοβού: Η ζωή της μια μεγάλη περιπέτεια!

Ακούστε το άρθρο

«Να ταξιδεύεις σημαίνει να ζεις» είχε γράψει ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η Όλγα Μαρία ταυτίζεται απόλυτα με αυτή τη φράση, αφού για εκείνη τα ταξίδια είναι τρόπος ζωής. Ταξιδεύει συνεχώς, κι όλες τις στιγμές των “περιπετειών” της, της αποτυπώνει σε φωτογραφίες, τις οποίες επιλέγει να μοιράζεται μαζί μας μέσω των social media. Η Όλγα Μαρία Κολοβού γεννήθηκε το 1993 στην Αμαλιάδα και είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτό το διάστημα εργάζεται στην εταιρία AppGene ως Digital Marketing Specialist. Στα πρώτα φοιτητικά της χρόνια κιόλας κατάλαβε την αγάπη της για τα ανεξερεύνητα ταξιδιωτικά μονοπάτια που κατάφεραν να την ωθήσουν να βρεθεί στα πιο μοναδικά μέρη του πλανήτη. Γι ‘αυτά μιλάει σήμερα στην εφ. «Πατρίς».

«Να ταξιδεύεις σημαίνει να ζεις», νομίζω πως αυτή η φράση του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε αντιπροσωπεύει απόλυτα. Πότε ανακάλυψες την αγάπη σου για τα ταξίδια, και τι σημαίνει για σένα το να ταξιδεύεις;

Δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα η εμπειρία που αποκομίζει κανείς από ένα ταξίδι, πέρα από αυτή τη φράση. Το να ταξιδεύεις σε μέρη που δε γνωρίζεις και να συναντάς ανθρώπους και πολιτισμούς που ούτε καν φανταζόσουν πως υπάρχουν, δεν μπορεί να σου δώσει τίποτα λιγότερο, παρά μόνο ζωή.

Δε μπορώ να προσδιορίσω το πότε ανακάλυψα την αγάπη μου για τα ταξίδια. Στη δική μου, τουλάχιστον, περίπτωση είναι σαν να ρωτάς «πότε ανακάλυψες την ανάγκη σου να αναπνέεις». Δεν υπάρχει ημερομηνία έναρξης, αλλά ούτε και ημερομηνία λήξης. Θεωρώ πως από τη στιγμή που γεννιόμαστε είμαστε έτοιμοι για μία μεγάλη περιπέτεια και έτσι αντιμετωπίζω και ολόκληρη την πορεία της ζωής μου. Βρισκόμαστε σε ένα καθημερινό ταξίδι προς την εξέλιξη και την καλύτερη σε βάθος γνώση, όχι μόνο του εαυτού μας, αλλά και του κόσμου γύρω μας.

Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξω τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό, είχα στην άκρη του μυαλό μου πως ήθελα να ακολουθήσω ένα επάγγελμα το οποίο δε θα με περιορίζει τοπικά και πως θα μπορώ να εργάζομαι από όποιο μέρος του πλανήτη κι αν βρίσκομαι. Έτσι, επέλεξα να σπουδάσω Οικονομικά και να ειδικευτώ περαιτέρω κάνοντας μεταπτυχιακό στο eBusiness & Digital Marketing.

Το να ταξιδεύω, πλέον, το θεωρώ απαραίτητο. Πολλές φορές, μπορεί να πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι, αλλά εγώ προσπαθώ να το αντιλαμβάνομαι σαν μια διέξοδο και επιβράβευση προς τον εαυτό μου. Για όποιον νιώθει ότι η καθημερινότητά του είναι απαιτητική από άποψη υποχρεώσεων, ένα ταξίδι μπορεί να φανεί σωτήριο ώστε να έχει ενέργεια να προσπαθήσει για το καλύτερο.

 Τι σου έδωσε έναυσμα ώστε να ασχοληθείς με το travel blogging, και την αποτύπωση των ταξιδιωτικών σου εμπειριών σε εικόνες;

Τι πιο ωραίο στη ζωή από το να μοιράζεσαι; Όταν μοιράζεσαι κάτι, αυτό πολλαπλασιάζεται!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Meet my new Japanese friends! ? . . #bambooforest #bamboo #arashiyama #arashiyamabambooforest #hokokuji #hokokujitemple #kamakura #instalifo #kamakurajapan #japan #visitjapan #jp #discoverjapan #japan_vacations #travelblogger #athensvoice #japanese #japan_of_insta #travel

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olga Maria Kolovou (@undiscoveredpaths) στις

Κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα μέρος, δέχομαι πάρα πολλά μηνύματα από φίλους αλλά και από ανθρώπους που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Όλοι αυτοί μου ζητούν πληροφορίες ή συμβουλές για τα μέρη που επισκέπτομαι, ή απλά μου εκφράζουν την αγάπη τους. Χαίρομαι να ακούω ανθρώπους να μου μιλούν για το πόσο τους βοηθά το να βλέπουν εικόνες διαφορετικές και να ταξιδεύουν κι εκείνοι νοητά μαζί μου. Δεν έχει σημασία αν βρίσκεσαι μία βαρετή Δευτέρα στο γραφείο ή στο δρόμο για έναν καινούριο προορισμό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Undiscoveredpaths, για να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου με τον κόσμο που θέλει να βιώσει όσα βιώνω.

Βέβαια, η τόσο έντονη δραστηριότητα, όσον αφορά την καταγραφή των ταξιδιωτικών μου εμπειριών, ευθύνεται αρκετά στην επαγγελματική μου κατεύθυνση. Κομμάτι της καθημερινής μου ενασχόλησης αποτελεί, πέρα  από όλα τα άλλα κομμάτια του digital marketing, το Content Creation, ή αλλιώς η δημιουργία περιεχομένου για τις ανάγκες των πελατών της εταιρίας στην οποία εργάζομαι.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού;

Δυσκολίες; Ό,τι μπορείς να φανταστείς. Από το πιο μικρό, που είναι το να μη βρίσκεις το σπίτι που έχεις κλείσει να μείνεις ή να χάνεις το λεωφορείο που πρέπει να πάρεις, μέχρι και να κινδυνεύσει η ζωή σου. Μου έχουν τύχει σχεδόν τα πάντα. Σε κάθε ταξίδι αντιμετωπίζω και κάτι καινούριο, που δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ξανά στη ζωή μου. Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή πριν επισκεφθώ ένα μέρος συνήθως δεν είμαι εντελώς οργανωμένη ως προς το τι θα κάνω εκεί. Σκέψου να είσαι χαμένη στα βουνά της Μπολόνια, με χιόνια και ομίχλη, χωρίς αλυσίδες, με ένα αυτοκίνητο που παραλίγο να πέσει στο γκρεμό ή να προσπαθείς να περάσεις τα σύνορα από Ισραήλ για Παλαιστίνη και να αντιμετωπίζεις τεράστια δυσκολία, χωρίς να καταλαβαίνεις τη γλώσσα. Αυτό που πάντα μου έρχεται στο μυαλό είναι να είμαι χαμένη σε μία περιοχή του Τόκιο και να προσπαθώ να βγάλω άκρη με τις εκατοντάδες γραμμές, στάσεις και εξόδους του μετρό!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

It’s all Japanese to me ?⛩ . . #asakusa #asakusatemple #asakusatokyo #asakusashrine #sensoji #sensojitemple #sensojishrine #tokyo #tokyolife #temple #pagoda #shrine #shinto #shintoshrine #travelblogger #japan #jp #visitjapan #discoverjapan #japanese #instalifo #athensvoice

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olga Maria Kolovou (@undiscoveredpaths) στις

Νομίζω πως όσο πιο συχνά επισκέπτεσαι μέρη που δεν ταιριάζουν με τις εικόνες, την πραγματικότητα και τις συνήθειες που έχεις μέχρι τώρα, τόσο πιο πολλές δυσκολίες αντιμετωπίζεις. Όσο καλά οργανωμένος κι αν είσαι, όταν δεν ακολουθείς την πεπατημένη, πάντα θα βρεθεί κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις.

Το θετικό, όμως, είναι πως οι δυσκολίες που ξεπερνάς στο ταξίδι μετατρέπονται σε περιπέτειες, αξέχαστες αναμνήσεις και υπέροχες ιστορίες που μπορείς να μοιραστείς με φίλους!

Αν σου ζητούσα από όσα ταξίδια έχεις κάνει να επιλέξεις τα τρία αγαπημένα σου, ποια θα ήταν αυτά και γιατί;

Αγαπημένα; Αυτή κι αν είναι δύσκολη ερώτηση! Αν και με δυσκολία, νομίζω πως αν έφτιαχνα μια λίστα με τα 3 ταξίδια που μου έχουν μείνει αξέχαστα από άποψη εικόνων και εμπειριών, και που θα τα πρότεινα σε όλους να τα κάνουν κάποια στιγμή, σίγουρα θα συμπεριελάμβανα την Ιαπωνία, την Ισλανδία και τους Δολομίτες.

Την Ιαπωνία την αγάπησα με την πρώτη ματιά, καθώς ήταν και το πρώτο μου ταξίδι με αεροπλάνο. Το ξέρω πως ίσως είναι too much για αρχή, αλλά όντως έτσι συνέβη. Την πρώτη φορά που την επισκέφθηκα, το ταξίδι διήρκησε τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Εκτός από τρομερό jet lag, είχα πάθει και πολιτισμικό σοκ. Ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα πως στην άλλη άκρη του πλανήτη υπάρχουν άνθρωποι τελείως διαφορετικοί από εμάς, που ζουν μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα και  κάνουν τα πράγματα με έναν εντελώς άλλον τρόπο, όχι απλά άλλον από αυτόν που έχουμε συνηθίσει αλλά άλλον από αυτόν που δεν μπορούμε ΚΑΝ να φανταστούμε πως θα έκανε κάποιος. Είναι ένα μέρος το οποίο όσες φορές κι αν το έχω επισκεφθεί δεν μπορώ να το βαρεθώ. Η Ιαπωνία είναι μία πανέμορφη χώρα, όπου κυριαρχεί ο σεβασμός και η υπακοή, από το πιο μικρό πράγμα έως το πιο μεγάλο. Κάθε δευτερόλεπτο που περιηγείται κανείς σε αυτή τη χώρα είναι και μία διαφορετική εικόνα. Οι πληροφορίες που δέχεται είναι πραγματικά πάρα πολλές και πιστεύω πως είναι ένας προορισμός που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή και τον τρόπο σκέψης.

Ένα τελείως διαφορετικό ταξίδι, ήταν και αυτό στην Ισλανδία. Για κάποιον που είναι φυσιολάτρης και θέλει να δει και να βιώσει ένα μέρος κοντά στον Βόρειο Πόλο, είναι πραγματικά εξαιρετικός προορισμός. 14 ημέρες roadtrip ήταν αρκετές για να πραγματοποιήσουμε το γύρο του νησιού, μένοντας μέσα σε campervan σε camp sites στην άκρη του δρόμου, τα οποία ήταν απίστευτα οργανωμένα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Καμία φορά μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα αναρωτιέμαι αν όλα αυτά που κάνουμε καθημερινα αξίζουν τον κόπο. Μέχρι ποτε θα συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να προσπαθουμε; Και τότε στο μυαλό μου έρχεται αυτός εδώ ο καταρράκτης να φέρει την απάντηση…Δε σταματάμε ποτε μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας… ??????? ————————————————————- #seljalandsfosswaterfall #iceland #icelandtravel #icelandscape #icelandtrip #icelandair #iceland?? #waterfall #seljalandsfossiceland #iceland_photography #icelandlandscape #instalifo #athensvoice #greekblogger #seljalandsfoss

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olga Maria Kolovou (@undiscoveredpaths) στις

Η Ισλανδία είναι η χώρα της φωτιάς και του πάγου, το μέρος που μπορείς να δεις τους πιο εξωπραγματικούς καταρράκτες, να σκαρφαλώσεις δίπλα σε ενεργά ηφαίστεια, να δεις με τα ίδια σου τα μάτια το ταξίδι των πάγων προς το Βόρειο Πόλο αλλά και να απολαύσεις το πιο χαλαρωτικό spa στους -15 στο διάσημο Blue Lagoon, μέσα σε ιαματικό καυτό νερό που έρχεται κατευθείαν από το ηφαίστειο.

Όσον αφορά τον τρίτο προορισμό στη λίστα, τους Δολομίτες, νομίζω είναι το αγαπημένο μου ταξίδι για φθινόπωρο και άνοιξη. Οι Ιταλικές Άλπεις είναι πραγματικά ένας προορισμός πολύ κοντά στην Ελλάδα. Έχω εικόνες που συνδυάζουν roadtrip στα βουνά και παραμυθένιες λίμνες. Οι σκέψεις μου δεν μπορούν να περιοριστούν. Θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια το πως είναι να χάνεσαι σε χιονισμένα δάση, να μαζεύεις μήλα από χωράφια του δρόμου και φυσικά να δοκιμάζεις το πιο νόστιμο ιταλικό φαγητό!

Έχοντας επισκεφθεί σχεδόν όλες τις περιοχές της Ιταλίας, νομίζω πως το πιο βόρειο κομμάτι της είναι σίγουρα, ένας προορισμός που θα μπορούσα να επισκέπτομαι κάθε χρόνο με την ίδια χαρά και προσμονή.

Υπάρχει η εντύπωση, βιώνοντας και δύσκολους καιρούς όσο αφόρα τα οικονομικά της χώρας μας, πως το να ταξιδεύεις είναι ένα πολύ ακριβό “σπορ”. Η εντύπωση αυτή είναι μύθος ή όχι; Από την εμπειρία σου τι συμβουλές θα έδινες σε ένα επίδοξο ταξιδιώτη ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει μικρότερο κόστος στα ταξίδια του;

Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι και για να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι χρειάζεται ένα Α’ budget, αλλά πιστεύω πως πλέον υπάρχουν επιλογές για κάθε πορτοφόλι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

First time in Estonia! So excited to wander around and discover all the hidden gems that Tallinn has to offer! ❄️?? . . #estonia #tallinn #estonia?? #visitestonia #discoverestonia #tallinnoldtown #tallinn #instalifo #athensvoice #travel #travelblogger #viewfromthetop

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olga Maria Kolovou (@undiscoveredpaths) στις

Αρχικά, δε χρειάζεται να επιλέξεις κάποια χώρα που είναι πολύ «ακριβή». Για να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα θα πρέπει να έχεις κάνει αρκετή έρευνα. Μπορείς να επιλέξεις μία low cost αεροπορική εταιρία, να μείνεις σε hostel ή σε κάποιο φθηνό Airbnb, να φας κάτι στο δρόμο και να επιλέξεις να περπατήσεις αντί να πάρεις ταξί. Το θέμα είναι όχι μόνο το πόσο διατεθειμένος είσαι να κάνεις ένα ταξίδι, αλλά και κατά πόσο μπορείς να θυσιάσεις κάποιες από τις ανέσεις σου ώστε το ταξίδι αυτό να το αντέχεις οικονομικά. Όλα στη ζωή μας είναι θέμα προτεραιοτήτων και πιστεύω πως όποιος άνθρωπος πραγματικά αγαπά το ταξίδι, μπορεί και να το κάνει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#Almeria #rooftop #view #almería #almeriaturismo #almeriacentro #alcazaba #andalucia #spain #travel #traveling #roadtrip #spainroadtrip #spanish

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olga Maria Kolovou (@undiscoveredpaths) στις

Ταξίδι με παρέα ή μόνη; Ποιο από τα δύο προτιμάς και γιατί;

Είτε πας μόνος σε ένα μέρος είτε με παρέα μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Προσωπικά προτιμώ να έχω παρέα, όχι, όμως, πως αν δεν είχα, αυτό θα με σταματούσε απ΄ το να πάω κάπου που θα ήθελα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

This is the path that leads to the natural reserve “Wildlife Oasis of Vendicari” in Sicily. Some info: Inside the reserve, an entire ecosystem lives undisturbed. You will find yourself frequently in front of breath-taking landscapes, dense vegetation that suddenly opens to a clear sea, very long and golden beaches, that in a few hundred meters become rocky cliffs and then deep sea. From the observation cabins, you can admire Flamingos, Herons, and Storks that hang here before reaching the definitive migratory destinations. How cool is that?! ? ————————————————————- #sicily #sicilia #sicily?? #sicilyitaly #italy #italian #corps #fields #autumn #nature #natura #portrait #portraitphotography #noto #siracusa #siracuse #instalifo #athensvoice #wildlife #refuge #wildlifetour #corps #vendicari #vendicaririserva #vendicaribeach #vendicarisicily

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olga Maria Kolovou (@undiscoveredpaths) στις

Η παρέα βοηθά στο να μοιράζεσαι την εμπειρία, τις ανησυχίες, να έχεις βοήθεια και γενικότερα να δημιουργείς αναμνήσεις με κάποιον που θα επιλέξεις να ταξιδέψετε μαζί. Αλλά και τα solo traveler ταξίδια βοηθούν να γνωρίσεις περισσότερο τον εαυτό σου αλλά και να συναντήσεις και να κάνεις νέους φίλους στον τόπο που θα πας.

Επισκέφτηκες ποτέ κάποιο μέρος, στο οποίο να είπες πως θα ήθελες να ζήσεις εκεί για πάντα;

Μικρότερη σκεφτόμουν αρκετά έντονα το ότι θα ήθελα να μείνω στο εξωτερικό, αλλά πλέον νομίζω πως μου έχει φύγει αυτή η σκέψη, χωρίς να αποκλείω βέβαια οτιδήποτε. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να προκύψει στο αύριο. Είμαι τυχερή γιατί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της εταιρίας που εργάζομαι, βρίσκομαι πολύ συχνά στο εξωτερικό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Are you ready for a new adventure?! Follow me in exploring this new destination! Πάντα τις ημέρες που πετάω επιλέγω ανετα και ελαστικά ρούχα που μου χαρίζουν ένα ευχάριστο και όμορφο ταξίδι! Σχεδόν ποτε δεν πετάω με τζιν, αλλά αυτή είναι η εξαίρεση που θα αλλάξει τον κανόνα! Thanks to @parabitacom με τη νέα denim συλλογή της! 😉 …Και καλό μας ταξίδι! ———————————————————- #parabita #parabitacom #plussize #plussizefashion #embreceyourself #traveling #athensvoice #instalifo #airport #airportoutfit #ootd #travelphotography #travelblogger #denim #pushupdenim #denim? #jeans

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olga Maria Kolovou (@undiscoveredpaths) στις

Είναι λογικό όταν επισκέπτεσαι ένα μέρος το μυαλό να κάνει συγκρίσεις για το πως θα ήταν η δική σου ζωή εάν μετακόμιζες εκεί, αλλά, εν τέλει, νομίζω πως πάντα σε αυτές τις συγκρίσεις η Ελλάδα κερδίζει με διαφορά, αφού εδώ είναι το σπίτι και η οικογένεια μου. Εάν εξαιρέσεις κάποια σημαντικά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, δε μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι ζούμε σε μία πανέμορφη χώρα, με ήλιο 300 μέρες το χρόνο, πεντανόστιμο φαγητό και ανθρώπους που μοιραζόμαστε τα ίδια ήθη και έθιμα.

Υπάρχει κάποιο ταξίδι το οποίο ονειρεύεσαι να πραγματοποιήσεις και δεν το έχεις κάνει ακόμη;

Ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος που θα ήταν ψέμα αν έλεγα το αντίθετο! Νομίζω πως στο μέλλον θα ήθελα να πραγματοποιήσω ένα μεγάλο ταξίδι σε διάφορες χώρες της Αφρικής, να δω από κοντά πως ζουν οι άνθρωποι εκεί, να γνωρίσω τον πολιτισμό τους. Από μικρή έχω ακούσει τόσα πολλά για αυτή την ήπειρο και έχω πραγματικά μεγάλη περιέργεια να γίνω μάρτυρας με τα ίδια μου τα μάτια της δικής τους αλήθειας.

Όλη η επικαιρότητα