Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ολονύχτιο «ξύλο» Χρυσής Αυγής-αντιεξουσιαστών στην Πάτρα – Aνακοίνωση της Αστυνομίας (νεότερο)

ksylo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αγριο σκηνικό έντασης μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Πάτρας, στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών. Όλα ξεκίνησαν όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους συνεπλάκησαν ομάδες αντιεξουσιαστών με μέλη της «Χρυσής Αυγής» στο πάνω μέρος της πλατείας κοντά σε κατάστημα το οποίο ανήκει σε μέλος της «Χρυσής Αυγής».

Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών, ενώ η ομάδα των αντιεξουσιαστών απωθήθηκε, ακολούθως ανασυντάχθηκε και κινήθηκε προς τα Ψηλά Αλώνια καίγοντας κάδους, καθιστώντας την ατμόσφαιρα πολύ γρήγορα αποπνικτική. Το σκηνικό έντασης μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και μελών της «Χρυσής αυγής» συνεχίστηκε στην «καρδιά» της Πάτρας, καθώς οι οδοί Γούναρη – Σισσίνη – Καρατζά και τμήμα της Αθανασίου Διάκου παρέμειναν κλειστές.

Λίγο αργότερα, ομάδα 150 ατόμων ξεκίνησε από το παράρτημα του πανεπιστημίου της Πάτρας και κατευθύνθηκε μέσω της οδού Δημ. Γούναρη προς τα Ψηλά Αλώνια προκειμένου να ενισχύσει το μπλοκ των αντεξουσιαστών που παρέμεναν παρατεταγμένοι στην περιοχή απέναντι από μέλη της «Χρυσής Αυγής». Με την άφιξή τους στη διασταύρωση των οδών Γούναρη και Σισσίνη η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.


Οι αντιεξουσιαστές κλείστηκαν στο κτήριο του Μαραγκοπούλειου, το οποίο εδώ και λίγο καιρό έχει μετατραπεί σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ύστερα από προηγούμενες καταλήψεις. Με συντονισμένη επιχείρηση οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν από το χώρο του Μαραγκοπούλειου τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι παρέμειναν στη διασταύρωση των οδών Γούναρη και Χαραλάμπη.


Λίγο μετά τις 02.30 η κατάσταση στην περιοχή των Ψηλών Αλωνίων εκτονώθηκε,καθώς ο κύριος όγκος των αντιμαχόμενων αποχώρησε. Ομάδα 60 περίπου αντιεξουσιαστών παρέμεινε έξω από το Μαραγκοπούλειο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε ετοιμότητα στην πλατεία Ψηλών Αλωνίων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 προσαγωγές ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας


Ανακοινώνεται ότι, χθες (8-4-2013) και ώρα 22:00, στην Πάτρα, ομάδα είκοσι ατόμων περίπου, επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες σε θαμώνες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο βρίσκεται σε όμορο οικοδομικό τετράγωνο στη πλατεία Υψηλών Αλωνιών. Η γενίκευση των επεισοδίων απετράπη με την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προέβησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών. Τα άτομα, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, ξεπερνώντας τα 300, περιορίστηκαν στην οδό Γούναρη, όπου και παρέμειναν βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Ενεργήθηκαν δεκαοχτώ προσαγωγές ατόμων και μια σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για διατάραξη της κοινής ειρήνης. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε πλήρως, περίπου στις 03:00 ώρα σήμερα (09-4-2013), ενώ στο χώρο παρέμειναν έως το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια. Από τα επεισόδια δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ατόμου, ενώ έως τώρα έχουν δηλωθεί μικρές υλικές ζημιές σε τρία οχήματα. Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Πηγή: Patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα