WEB tv Αθλητισμός Ηλεία

Ολυμπία: HELLAS RALLY και… τέρμα τα γκάζια (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί  στην Αρχ. Ολυμπία , η εκκίνηση του Hellas Rally, ενός πολύ μεγάλου αγώνα, με 280 συμμετοχές από 26 χώρες. Ο αγώνας έχει ως επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, απ’ όπου θα γίνεται κάθε μέρα η εκκίνηση, αλλά και ο τερματισμός, ενώ στο τέλος του, την Κυριακή 27 Μαΐου, θα έχουμε τις απονομές στους νικητές.

Στο Hellas Rally συμμετέχουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σκακιέρας, που θα … δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στα πανέμορφα περάσματα της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας. Είναι η 11η διοργάνωση από το 2008, είναι διεθνής αγώνας, και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, αφού είναι στο καλεντάρι της, ενώ είναι και ο δεύτερος αγώνας του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα ξενοδοχεία της Ολυμπίας αλλά και της περιοχής έχουν γεμίσει από κόσμο (περίπου 3.500 άτομα έχουν έρθει στην Ηλεία), άρα πρόκειται και για ένα μεγάλο τουριστικό γεγονός. Προσκεκλημένες στην Αρχαία Ολυμπία το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαΐου θα είναι περίπου 40 λέσχες απ’ όλη την Ελλάδα που θα έρθουν να δουν τις απονομές, αλλά και την τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Μελέτης Σταμάτης (Διοργανωτής αγώνα):  «Πρωτόγνωρο γεγονός για την Ηλεία»!

«Καταρχήν να ευχαριστήσω την περιφέρεια για την συνδρομή της στην έλευση της διοργάνωσης στην περιοχή, αφού στάθηκε δίπλα μας πέραν του οικονομικού σε όλα τα επίπεδα. Επίσης ευχαριστώ τον δήμο Αρχαία Ολυμπίας που μας παρείχε όλα τα απαραίτητα για να στήσουμε ένα τόσο μεγάλο καραβάνι μέσα στην πόλη τους, αλλά και τους κατοίκους που θα δουν αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητα τους, αφού κλείνουμε ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης για να μπορέσουμε να στήσουμε τις ομάδες. Ο αγώνας ξεκίνησε σήμερα(χθες) το πρωί με τη συμμετοχή 280 αθλητών από 26 χώρες, και κάθε μέρα η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην Αρχαία Ολυμπία, που είναι και το επίκεντρο. Πρόκειται για έναν σπουδαίο  αγώνα, που γίνεται για πρώτη φορά στο Ν. Ηλείας, με ότι αυτό συνεπάγεται! Ο τερματισμός θα είναι την Κυριακή, όπου μετά τον τερματισμός στις 2 το μεσημέρι έχουμε προγραμματίσει περί τις 8 το απόγευμα διαφορές εκδηλώσεις όπως και την απονομή.

Προσκεκλημένες το Σαββατοκύριακο είναι περίπου 40 λέσχες απ’ όλη την Ελλάδα που θέλουν να δουν τις απονομές, οπότε καταλαβαίνεται ότι το σύνολο των ατόμων που θα είναι εδώ το Σαββατοκύριακο θα είναι πάρα πολλά άτομα».

Όλη η επικαιρότητα