Super league

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ισόπαλοι στο ντέρμπι… των πέναλτι

Ακούστε το άρθρο

Κόσμο δεν είχε. Ποιότητα δεν είχε. Κουβέντα για τα πέναλτι θα έχει. Σε ένα από τα χειρότερα ντέρμπι των τελευταίων ετών Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν δύο ακόμα βαθμούς και τους «πράσινους» με δέκα παίκτες να μην φεύγουν ηττημένοι και να μένουν ζωντανοί στο κόλπο της πέμπτης θέσης.

Φορτούνης (61′) και Μουνιέ (88′) οι σκόρερ των δύο ομάδων σ’ ένα ντέρμπι που δεν θα θυμάται κανείς…

MVP: Μουνιέ. Μπήκε ως αλλαγή στο ματς κι άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού. Δεν είναι μόνο το γκολ που βάζει από το πέναλτι αλλά και το πόσο επιθετικοί έγιναν οι «πράσινοι» με την είσοδό του.

Αδύνακος κρίκος: Δεν θέλει και ρώτημα. Ο Βαγγέλης Οικονόμου με την ενέργειά του στο 60′ κρίνει το ντέρμπι. Τσαφ, πέναλτι και κόκκινη κάρτα σ’ ένα σημείο μάλιστα που ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Στο ύψος του: Τσανδάρης. Ο μέσος του Παναθηναϊκού έκανε σπουδαίο ματς κάλυψε αρκετούς χώρους κι έκανε πολλά χιλιόμετρα και αθόρυβη δουλειά για τους φιλοξενούμενους.

Η γκάφα: Το τσαφ του Οικονόμου που βγάζει τον Ανσαριφάρντ τετ-α-τετ αλλά και το τράβηγμα που του κάνει για το πέναλτι αναγκάζει τον διαιτητή να του δείξει την κόκκινη κάρτα. Η φάση που έκρινε και το ντέρμπι.

Το στραγάλι: Στο πέναλτι του Ανσαριφάρντ ο Οικονόμου ξεκινάει το τράβηγμα έξω από την περιοχή και συνεχίζει να τραβάζει τον Ιρανό και μέσα για το πέναλτι που δίνει ο Ευαγγέλου. Οριακή η φάση στο πέναλτι του Παναθηναϊκού αλλά φαίνεται στο τρίτο replay πως η ανατροπή είναι λίγο έξω από την περιοχή. Πολύ δύσκολη φάση για τον διαιτητή.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Σε ένα κάκιστο ποιοτικά ντέρμπι είδαμε μία ισοπαλία με δύο πέναλτι. Διαφορετικά γκολ δεν θα βλέπαμε στο χειρότερο ντέρμπι των τελευταίων ετών. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς με τον Τζούρτζεβιτς στο 82′ και στο 84′ και το πλήρωσε στο 88′.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Μποτία, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (88′ Μάριν), Οτζίτζα (56′ Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (78′ Τζούρτζεβιτς)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Κουλιμπαλί (80′ Χατζηγιοβάνης), Κάτσε (65′ Μουνιέ), Τσανδάρης, Λουντ, Αλτμαν, Δώνης (65′ Αυλωνίτης)

2

3

4

5

7

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα