Γ Εθνική

Ολυμπιακός Ζαχάρως – Σπάρτη 0-2: Μέτρησε… η διαφορά δυναμικότητας!

Ακούστε το άρθρο

Την ήττα με σκορ 2 – 0, γνώρισε στην έδρα του ο Ολυμπιακός Ζαχάρως από τη δυνατή και φιλόδοξη ομάδα του γνωστού μας τεχνικού Μίκι Τσίρκοβιτς, την Σπάρτη! 

Η διαφορά ποιότητας, εμπειριών, μονάδων, και βάθους στο ρόστερ,  ήταν  αυτό που μέτρησε  στο ματς, απέναντι στα περισσότερα «αμούστακα» παιδιά της Ζαχάρως,  που είχαν τις δικές τους καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, στο οποίο θα μπορούσαν  να είχαν  σημειώσει και κάποιο γκολ.

 

                        Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Μόλις στο 6΄ οι Λάκωνες κέρδισαν πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Μικελάτος, στέλνοντας όμως τη μπάλα ψηλά άουτ. Ήταν μια ένεση ηθικού για τη Ζαχάρω, η οποία πήγε με περισσότερο πάθος στις φάσεις και προσπάθησε άμεσα να βγει στην επίθεση. Στο 10΄ο Σκοζάι από πλάγια θέση, με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Παναγόπουλο στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ από παρέμβαση αμυντικού. Ο Μικελάτος που δεν κατάφερε να βάλει το πέναλτι, έδωσε όμως την ασίστ στον Γεμιστό, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Ήταν μια ωραία λόμπα έξω από την περιοχή προς τον Γεμιστό, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και με διαγώνιο βολέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καπετανάκη στο 18΄!  Για να φτάσουμε στο 33΄, οπότε ο Σωτηρόπουλος, έκανε μια κούρσα από αριστερά, έφτασε μέχρι την εστία και έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον Σαμπατάκο, ο οποίος σε κενό τέρμα απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Η Ζαχάρω είδε στο 42΄τον Πολωνό πρώην γκολκίπερ της Νίκης Τραγανού Ματσέι Σισνιέφκσι να αποκρούει σε κόρνερ απευθείας φάουλ του Παναγόπουλου. Στην επανάληψη  ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς η Ζαχάρω δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ η Σπάρτη, κατέβασε και αυτή ρυθμούς. Παρά ταύτα, έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ, όπως στο 80΄από γύρισμα του Σαμπατάκου και εξ΄ επαφής κεφαλιά του Καρβάλιο άουτ. Στο 84′,  ατομική προσπάθεια του Καρβάλιο, αυτός άφησε για τον Σικαλόπουλο ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Καπετανάκη, ο οποίος έκανε διπλή απόκρουση σε αλλεπάλληλα πλασέ. Και στο 87΄, από σέντρα του Σωτηρόπουλου, το πλασέ στην κίνηση του Τσιμικλή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ενώ στο 90΄ νέο σουτ του Καρβάλιο, «κατέβασε» από το «Γ» της εστίας του ο Καπετανάκης!

Ολυμπιακός Ζαχάρως : Καπετανάκης, Γκούσκος, Χριστόπουλος, Κατελούζος, Τσίτσος, Καλαντζής, Κανάνι (42′ Πλαστουργός), Καπλάνης, Κακολύρης (55′ Ηλιόπουλος- λ.τρ. 90′ Δούφας), Παναγόπουλος, Σκοζάι.

Σπάρτη: Σισνιέφσκι, Πετρίδης, Μπανούσης, Βασιλείου (46′ Ζαραφέτας), Κάρδαρης, Παναγιωτίδης, Βασιλείου, Γεμιστός (64′ Σικαλόπουλος), Σωτηρόπουλος, Μικελάτος (70′ Καρβάλιο), Τσιμικλής,

Όλη η επικαιρότητα