Ηλεία

Ολυμπία: Σταθμό Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης δημιούργησε ο δήμος (VIDEO)

psycho.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σταθμό Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης δημιούργησε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με στόχο την παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε όλους τους δημότες, από εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο Σταθμός θα εδρεύει στην Ολυμπία, αλλά αν κριθεί σκόπιμο, το προσωπικό θα μπορεί να παρέχει κατ’ οίκον υπηρεσίες, σε ανθρώπους που δεν δύνανται να μετακινηθούν.


Η διόγκωση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ως συνέπεια -κυρίως- της οικονομικής κρίσης, δε θα μπορούσε να μην ευαισθητοποιήσει τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που μέσω των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πέτρο Γιαννακόπουλο, προχώρησε στη δημιουργία αυτής της δομής, με στόχο την παροχή στήριξης στους δημότες έχουν ανάγκη, διακριτικότητα και απόλυτη εχεμύθεια.


«Αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, προσλαμβάνοντας εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (μια ψυχολόγο, δυο κοινωνικές λειτουργούς, μια κοινωνιολόγο και τρεις νοσηλευτές για τη δημιουργία του Σταθμού Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, που – δυστυχώς – θα λειτουργήσει μόνο 5 μήνες, μέχρι τα τέλη Μαΐου, όση και η ισχύς του προγράμματος», λέει ο κ.Γιαννακόπουλος.

Τι υπηρεσίες θα παρέχει

  

Ο Σταθμός Συμβουλευτικής θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9:00 το πρωί – 2:00 το μεσημέρι και θα στεγάζεται στο κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ολυμπία (2624029087).

   Στον Σταθμό μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται για υποστήριξη στα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δηλαδή συμβουλευτική στήριξη ανέργων, επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων, συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη άπορων οικογενειών και ΑμεΑ, κ.ά.

«Το επιστημονικό προσωπικό, είναι έτοιμο να σταθεί στο πλευρό κάθε δημότη μας που έχει ανάγκη. Και μολονότι η έδρα του Σταθμού βρίσκεται στην Ολυμπία, ωστόσο, αν κάποιος δημότης μας δεν μπορεί να μετακινηθεί, θα μετακινηθεί το προσωπικό στις έδρες των Δ.Ε Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος, όπου επίσης μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες ζητώντας βοήθεια και ψυχοκοινωνική υποστήριξη», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

 

Όλη η επικαιρότητα