Εκλογές

Ολυμπία Βλαχαντώνη: Θα ήταν ολέθριο λάθος η ανακοπή της πορείας στην ανάκαμψη

vlaxantoni.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών;

 

Το πώς φθάσαμε σε αυτές τις εκλογές είναι λίγο – πολύ γνωστό. Μια κοινοβουλευτική μειοψηφία, ανέτρεψε μια κυβέρνηση με το πρόσχημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν επιθυμούσε τις εκλογές, τουλάχιστον όπως φαινόταν στις δημοσκοπήσεις.

Τα αποτελέσματα βέβαια, τα είδαμε γρήγορα. Φάνηκαν αμέσως με το Χρηματιστήριο, όπως και στο επιτόκιο των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Το θέμα είναι τώρα τι θα αποφασίσουν οι πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να σκεφτούν αν θα αφήσουν τις θυσίες τους να πάνε χαμένες ή αν θα βαδίσουν στον δρόμο ο οποίος σταθερά πλέον και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μας βγάλει από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης.

Η ανακοπή της πορείας αυτής θα ήταν σίγουρα ένα ολέθριο λάθος που θα μας ξαναγύριζε στην αρχή με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Και το σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι επλήγησαν τόσο καιρό, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια επιστροφή στο παρελθόν…

Η ΝΔ ως κυβέρνηση εισέπραξε και σε ποιο βαθμό τη φθορά που προκαλεί η άσκηση εξουσίας; Νομίζετε ότι θα είναι πρώτο κόμμα;

 

Μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον και σε χρονική συγκυρία η οποία σε καμία περίπτωση δεν ευνοούσε ένα κόμμα στην κυβέρνηση, η ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά μπροστά σε όλες τις διεκδικήσεις όχι μόνον άντεξε, αλλά όπως αποδεικνύεται τώρα, κερδίζει μέρα με τη μέρα την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Η φθορά στην άσκηση της εξουσίας με τέτοια και με τόση πίεση που ασκήθηκε από τα ξένα κέντρα και τους δανειστές μας και με τους πολίτες να παρακολουθούν με αγωνία και δικαιολογημένη αγανάκτηση το ασφυκτικό σκηνικό που δημιουργήθηκε, θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Δεν είναι όμως και τούτο γιατί ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε στα δύσκολα τον πρωθυπουργό του, είδε μια σοβαρή κυβέρνηση να αντιμετωπίζει όλες αυτές τις καταστάσεις και δίνει μέρα με τη μέρα τη «μάχη» απέναντι στις έντονες πιέσεις.

Είδε ακόμη και την αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται συνεχώς «εκτός κλίματος» να μην έχει την αίσθηση της πραγματικότητας και με αυτό τον τρόπο να μην μπορεί να πείσει για τις δικές του αλλοπρόσαλλες θέσεις και κατευθύνσεις που οι συνιστώσες εκτός των άλλων τις διαφοροποιούσαν συχνά με αποτέλεσμα την έλλειψη συγκροτημένου πολιτικού σχεδιασμού. Έτσι λοιπόν η αναστροφή μιας εικόνας που έδιναν οι δημοσκοπήσεις στην αρχή της προεκλογικής περιόδου αρχίζει και αντιστρέφεται. Και είμαι σίγουρη ότι στο τέλος η ΝΔ θα είναι εκείνη που θα κόψει πρώτη το νήμα, και σε αυτές τις εκλογές…

Τι σας έκανε να θέσετε υποψηφιότητα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο;

 

Όταν βλέπω να γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την οποία θα κριθούν πολλά και στο σήμερα, αλλά και στο αύριο για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές μας δεν μπορούσα να μην συμμετάσχω.

Ανταποκρίθηκα αμέσως στην τιμητική πρόσκληση και συστρατεύτηκα χωρίς δισταγμό σε έναν κρίσιμο αγώνα που οφείλουμε όλοι μας στη ΝΔ να δώσουμε γιατί πραγματικά αξίζει να μεταφέρουμε τις σκέψεις και τις θέσεις μας παντού, κόντρα σε οποιαδήποτε προπαγανδιστική κίνηση που ενδεχομένως αποκρύβει την αλήθεια.

Έτσι θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου και εγώ σε αυτή την προσπάθεια και θα περιμένω την Κυριακή ο κόσμος να πάει στην κάλπη αφού θα έχει σταθμίσει και συγκρίνει τα δεδομένα από αυτά που θα έχει ακούσει και δει…

Αίσθηση προκάλεσε η συνάντηση στον Πύργο

Αίσθηση έκανε η έντονη παρουσία πολιτών στην συνάντηση που πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στην Ηλεία κα  Ολυμπία Βλαχαντώνη το βράδυ της Δευτέρας στο καφέ ¨Επαρχείον» στον Πύργο. Φίλοι, συνεργάτες αλλά και απλοί πολίτες βρέθηκαν λίγο μετά της 19:00 στον χώρο ώστε να ανταλλάξουν απόψεις με την κα Βλαχαντώνη που με μεγάλη χαρά τους μετέφερε οτι η παρουσία τους της δίνει κίνητρο για να συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα της.

Αναλυτικά η ομιλία της υποψήφιας βουλευτή κα. Ολυμπίας Βλαχαντώνη:

Η σημερινή σας εδώ παρουσία αποτελεί ένα δυνατό κίνητρο για μένα σε αυτό τον αγώνα που αποφάσισα να δώσω χωρίς δισταγμό.

Αγαπώ τον τόπο μου, θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να τον δω σε θέση πρωταγωνιστή με θετική εξέλιξη, πρόοδο και ανάπτυξη. Με ανθρώπους που θα μπορούν να εμπιστεύονται εδώ, την ηλειακή γή, να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά να νοιάζονται και να δείχνουν αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό τους.

Με αυτές τις σκέψεις σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε σε μια συνάντηση από την οποία έχω να μάθω και να πάρω πολλά από εσάς, εισπράττοντας πάνω απ’όλα την αγάπη σας και την συμπαράστασή σας.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία αυτής της δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης και πρέπει να είμαστε πάντα «οπλισμένοι» με την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.

Δεν μπορώ και δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ, έναν δρόμο που χαράξαμε και βαδίζουμε με πολλές «θυσίες» και ανυπέρβλητες αντοχές αλλά βλέπουμε τώρα να φθάνει στο τέλος του.

Την ώρα που αγγίζουμε την αντίστροφη μέτρηση, για την ανάκαμψη και την σταδιακή είσοδό μας σε ρυθμούς ελάφρυνσης των μέτρων και πραγματικής αναπτυξιακής κατεύθυνσης θα ήταν κρίμα και άδικο να εμπιστευθούμε παραπλανητικές πολιτικές οι οποίες με σημαία τον λαϊκισμό επιδιώκουν να μας ξαναγυρίσουν στο αδιέξοδο.

Σας καλώ λοιπόν να κάνουμε ΜΑΖΙ όλα τα υπόλοιπα βήματα που μας απομένουν και να είστε σίγουροι, ότι κόντρα στις αντιξοότητες της χρονικής συγκυρίας, θα είμαστε εμείς στο τέλος που θα τα καταφέρουμε.

Όλη η επικαιρότητα