Αγροτικά Ηλεία

Ομάδα παραγωγών Αμαλιάδας: Κάλεσμα στους σταφιδοπαραγωγούς

Ακούστε το άρθρο

“Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…” λέει η λαϊκή ρήση και ήδη η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας έχει ξεκινήσει την προεργασία για τη φετινή παραγωγή Κορινθιακής σταφίδας.

Τη στιγμή λοιπόν που συνεχίζονται οι εγγραφές νέων μελών στην Ομάδα, ξεκίνησε και η διαδικασία παραλαβής αιτήσεων σταφιδοπαραγωγών για την προμήθεια πανιών για τη φετινή συγκομιδή.

Όπως έκανε γνωστό χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος της Ομάδας, θα γίνει και φέτος προμήθεια και διανομή πανιών στους σταφιδοπαραγωγούς.

 

Μειωμένη τιμή

Η Ομάδα Παραγωγών αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας τη συγκεκριμένη διαδικασία, σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης και στήριξης των παραγωγών, αφού οι σταφιδοπαραγωγοί καλούνται να καταβάλλουν το 50% της αξίας των πανιών που προμηθεύονται και το υπόλοιπο ποσό, το υπόλοιπο 50% δηλαδή, επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι σταφιδοπαραγωγοί που επιθυμούν να προμηθευτούν πανιά από την Ομάδα θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου και για την ακρίβεια 28 Απριλίου αφού ακολουθεί Σαββατοκύριακο. Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται και η ποσότητα, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει σωστό προγραμματισμό η Ομάδα και να προμηθευτεί όλες τις ποσότητες που απαιτούνται, έτσι ώστε αρχές Ιουνίου να ξεκινήσει και η διανομή.

Πέρυσι η Ομάδα Παραγωγών διακίνησε 850 τόνους Κορινθιακής σταφίδας , ποσότητα άκρως ικανοποιητική, και ο στόχος φέτος είναι να υπάρξει αύξηση.

Ισχυρή ομάδα

Άλλωστε, από πέρυσι ξεκίνησε η προσπάθεια για τη δημιουργία μίας ισχυρής Ομάδας για την Κορινθιακή σταφίδα και καθημερινά η Ομάδα δέχεται αιτήσεις εγγραφής από νέους παραγωγούς.

«Ο στόχος μας για το 2017 είναι να συγκεντρώσουμε και να διακινήσουμε την πλειοψηφίας της Κορινθιακής σταφίδας του Νομού Ηλείας. Καθημερινά δεχόμαστε καινούργιες αιτήσεις εγγραφής από σταφιδοπαραγωγούς και είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση και δικό μας πρωταρχικό μέλημα είναι η καλύτερη εξυπηρέτησή τους» ανέφερε ο κ. Βαλιανάτος , ο οποίος έκανε γνωστό ότι στους στόχους της Ομάδας φέτος είναι να λειτουργήσουν και οι αποθήκες στις Καρούτες, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών. Άλλωστε, ήταν μία δέσμευση από πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι οι σταφιδοπαραγωγοί έχουν εξοφληθεί για τις περσινές ποσότητες και αναμένεται η εκκαθάριση για το 2016 και εκτίμηση της Ομάδας Παραγωγών είναι ότι η τιμή θα είναι πάνω από 0,90 λεπτά το κιλό.

Επίσης, η Ομάδα Παραγωγών προετοιμάζεται για την υποβολή του τριετούς επιχειρησιακού προγράμματος 2018-2020 και για το σκοπό αυτό το προσεχές χρονικό διάστημα θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις.

Όλη η επικαιρότητα