Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Συνάντηση με Σκρέκα για τα αγροτικά…

Να επιδιώξουν συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα τις επόμενες μέρες, για να του θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως την ανάγκη αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής σταφίδας, αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, κατά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη που έγινε στην Αμαλιάδα, οι παραγωγοί της Ηλείας.

Την πρωτοβουλία της σύσκεψης είχε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας και έγινε, υπό την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου, ο οποίος διεμήνυσε ότι είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου της Ηλείας, έχοντας κάνει ήδη επαφές με την ηγεσία του υπουργείου και τον ΕΛΓΑ, για μια σειρά θεμάτων. Ο κ. Βασιλόπουλος γνωστοποίησε ότι έχει δρομολογηθεί συνάντηση του ιδίου με τον κ. Σκρέκα, προτείνοντας να συνδυαστεί με την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ομάδας Παραγωγών.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος πρότεινε να γίνει πιο πριν συνάντηση και με την διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Τα θέματα που  τέθηκαν ήταν   η πληρωμή ΠΣΕΑ 2013 – 2016 και του υπολοίπου 10% των ζημιών του 2018, η απόρριψη των αιτήσεων για αποζημίωση για τον καύσωνα και τις βροχοπτώσεις από τον ΕΛΓΑ Πάτρας, ενημέρωση για την Ομάδα Παραγωγών Ελαιολάδου, η ανασύσταση της Κορινθιακής σταφίδας, καθώς και ενημέρωση για τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά των αγροτών.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ για την σύσκεψη, στο αυριανό μας φύλλο.