Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Ομοφώνα αθώος από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών ο Δημήτρης Κράλλης: Δικαίωση 20 χρόνια μετά!

Ακούστε το άρθρο

Το Πενταμελές Εφετείο Πατρών με ομόφωνη απόφασή του έκρινε αθώο τον πρώην Δήμαρχο, Δημήτρη Κράλλη, για την γνωστή υπόθεση του διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Αμαλιάδας κατά την περίοδο 1995 – 1998. Η εντολή για το διαχειριστικό έλεγχο είχε δοθεί από τον πρώην Δημάρχο, Γιάννη Λυμπέρη. Συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κράλλη ήταν ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κότσιφας. Για την εξέλιξη αυτή ο πρώην δήμαρχος προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη  απεφάνθη. Το Πενταμελές Εφετείο Πατρών με ομόφωνη απόφασή του έκρινε αθωωτικά τη Δημοτική Θητεία Κράλλη, τερματίζοντας οριστικά μια απεχθή σε βάρος μου ιδιότυπη πολιτική κάθειρξη είκοσι χρόνων. Οι σκευωροί των χαλκείων, τα οποία κατέρρευσαν στο δικαστήριο, οι άνανδροι συκοφάντες πέτυχαν απόλυτα να δημαρχεύουν ανέμελα και ανέλεγκτα για 16 χρόνια την πόλη.

Υπό τον μύθο του παντοδύναμου και ανέλεγκτου Δημάρχου, ο «αίρων την νομιμότητα» υπέρ εργολάβων και μελετητών, Δήμαρχος Λυμπέρης χρέωσε τον Δήμο Ήλιδας με 10.000.000€ και τα πεπραγμένα του ελέγχονται από κλιμάκιο ελεγκτών της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Στη διάρκεια της δημοτικής του θητείας γοήτευσε ως ηγέτης εργολαβικών συμφερόντων, με κορωνίδα αυτής της πολιτικής το φαραωνικό εργοστάσιο απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά, που σχεδιάστηκε υπέρ των συμφερόντων της κατασκευάστριας εταιρείας, όπως δημόσια δήλωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί. Και όλα αυτά διαδραματίστηκαν εκεί ψηλά, στο ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, από τον ΛΑΟΠΡΟΔΟΤΗ του «έπους της Τριανταφυλλιάς». Υλοποιώντας με συνέπεια τις αυτοδιοικητικές του επιλογές, κατόρθωσε να φορτώσει στους πολίτες της Αμαλιάδας και του Ηλειακού Κάμπου ένα ελαττωματικό και νεκρό έργο, το Διυλιστήριο Ύδρευσης Φράγματος Πηνειού, επιφέροντας ζημιά εις βάρος του δημοσίου 22.000.000 € (κόστος έργου).

Οι αυτοδιοικητικοί μας αντίπαλοι κατόρθωσαν μόνο προσωρινά να αναχαιτίσουν σε βάρος της Αμαλιάδας την ορμή των οραματικών μας ιδεών. Σήμερα είμαστε εδώ για την Αμαλιάδα, αναλαμβάνουμε τις πρωτοβουλίες για να αναπληρωθεί ο χαμένος αναπτυξιακός και ηθικός χρόνος για την πόλη.

Για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών θα δώσουμε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των καταθέσεων Λυμπέρη στον Οικονομικό Επιθεωρητή και στο Ποινικό Δικαστήριο. Ο λαός της Αμαλιάδας πρέπει να πληροφορηθεί ποιος επέλεξε το ρόλο του δήθεν «κουκουλοφόρου μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος», κρατώντας τη ρομφαία της κάθαρσης.

Οι πολίτες της Αμαλιάδας, με αλάνθαστο αισθητήριο, έχουν αντιληφθεί οριστικά ότι στη δημοκρατική γη του Νίκου Μπελογιάννη και του Αντώνη Πετραλιά αναρριχήθηκε στη θέση του πρώτου πολίτη ένας εγκληματικά εμπαθής Δήμαρχος»

Από την πλευρά του ο συνήγορος του, κ. Κότσιφας στη δήλωσή του επισήμανε:

«Η αθώωση του πρώην Δημάρχου, Δημήτρη Κράλλη, από την Ελληνική Δικαιοσύνη βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τη θετική γνώμη της κοινωνίας προς το πρόσωπό του. Ανέλαβα την υπεράσπισή του από κοινωνικό καθήκον, πιστεύοντας ακράδαντα στην απόλυτη αθωότητα του.»

Όλη η επικαιρότητα