Ομογένεια

Ομογενής εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς

australian-dollar.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο ομογενής αναπληρωτής Yπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Αθανάσιος Συνοδινός, υποχρεώθηκε σήμερα να παραιτηθεί «προσωρινά» των καθηκόντων του, λόγω της εμπλοκής σε μια εταιρεία που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για τη διαφθορά.

Έπειτα από τις σφοδρές επιθέσεις που δέχτηκε το τελευταίο τριήμερο, ο γερουσιαστής Συνοδινός, με μια σύντομη δήλωσή του, έκανε γνωστό ότι παραιτείται προσωρινά από τα καθήκοντά του, προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή που διερευνά τη διαφθορά.

«Δεν θέλω το θέμα αυτό να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, την οποία με υπερηφάνεια υπηρετώ» είπε ο ομογενής γερουσιαστής ο οποίος, πρόσθεσε ότι θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις στην αρμόδια επιτροπή που διερευνά την υπόθεση. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα λάμψει η αλήθεια και θα επιστρέψει στην κυβέρνηση, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τους συναδέλφους του για τη στήριξη που του προσφέρουν.

Την προσωρινή παραίτηση του κ. Συνοδινού ανακοίνωσε στη Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, ο οποίος είπε ότι ο ομογενής υπουργός «έκανε το σωστό και το έντιμο».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι πιστεύει πως ο κ. Συνοδινός θα επιστρέψει σύντομα στην κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο ομογενής ήταν γενικός διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ και θεωρείτο από τα «δυνατά» στελέχη της κυβέρνησης Άμποτ. Νωρίτερα, το Εργατικό κόμμα είχε καλέσει τον γερουσιαστή Συνοδινό να ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια τη Γερουσία για την ανάμειξή του στην εταιρεία που ερευνάται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα