Αθλητισμός Ομογένεια

Ομογενής ο πρώτος προπονητής pit stop στους αγώνες NASCAR

Ακούστε το άρθρο

Ο Άντι Παπαθανασίου είναι ο πρώτος προπονητής pit stop της ομάδας Hendrick Motorsports στους αγώνες αυτοκινήτων NASCAR. Εξαιτίας των προσπαθειών του, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως έφερε μια επανάσταση στο χώρο των αγώνων.

Ο Παπαθανασίου, γιoς Ελλήνων μεταναστών, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ Οικονομικά και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Κοινωνιολογία και Οργανωτική Συμπεριφορά. Διακρίθηκε επίσης και στον αθλητισμό αφού έχει κερδίσει μετάλλια στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, την πυγμαχία και το στίβο.

Αφού αποφοίτησε, αποφάσισε να ασχοληθεί με τους αγώνες αυτοκινήτων NASCAR. Ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα γκαράζ, όπου έκανε πολλές γνωριμίες και δύο μήνες αργότερα, αποφάσισε να πάει στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας για να συνεχίσει την καριέρα του.

Το 1992, προσελήφθη ως ο πρώτος προπονητής pit stop στην ομάδα Hendrick Motorsports. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι άνθρωποι που απαρτίζαν την ομάδα του pit stop ήταν μηχανικοί που είχαν αφιερώσει λίγο χρόνο στην τακτική και την στρατηγική που μπορεί να ακολουθηθεί σε ένα pit stop, αλλά βασίζονταν κυρίως στις γνώσεις τους σχετικά με την κατασκευή του αυτοκινήτου.

Με την εμπειρία του και τις ικανότητές του, ο Αντυ Παπαθανασίου άλλαξε την ομάδα του pit stop με επαγγελματίες αθλητές. Χρησιμοποίησε την αθλητική νοοτροπία που επικεντρώνεται στην πρακτική και την επανάληψη, στην καθοδήγηση και την αξιολόγηση, στην καινοτομία και στη βελτίωση της διαδικασίας. Η συμμετοχή του έχει παίξει τεράστιο ρόλο στα σημερινά πλέον pit stop των αγώνων, αφού τα pit stop, που συνήθως έκαναν 19 έως και 20 δευτερόλεπτα, πλέον κάνουν 10 έως 12 δευτερόλεπτα.

Τον Απρίλιο του 2016, ορίστηκε ως εκτελεστικός διευθυντής της North Carolina Motorsports Association (NCMA), μιας εταιρείας που διαχειρίζεται έξι δις δολάρια σε αγώνες, διαπαιδαγώγηση, σε ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Οι αρμοδιότητές του ήταν να καθοδηγεί το προσωπικό στις καθημερινές διαδικασίες και να επιτυγχάνονται οι στόχοι του διοικητικού συμβουλίου. Από τον Απρίλιο του 2012, είναι πλέον μέρος του διοικητικού συμβουλίου.

Σήμερα είναι Πρόεδρος της Σωματικής Απόδοσης (Director of Human Performance) στην Hendrick Motorsports. Το τμήμα του προσλαμβάνει άτομα  για την ανάπτυξη και εκπαίδευση της ομάδας του pit stop.

Εκτός από τους αγώνες, έχει ιδρύσει την “OverTheWall”. Είναι μια πρωτοβουλία στην οποία χρησιμοποιώντας τις αναλογίες του pit stop, που κάνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται ως αθλητές στην καθημερινότητά τους.

Πηγή: ellines.com

Όλη η επικαιρότητα