Ελλάδα

Ομόνοια: Επεισόδια, δακρυγόνα και φωτιές μετά από πορεία για το θάνατο Νιγηριανού μετανάστη

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν έξω από το Α.Τ. Ομονοίας, μετά από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε για το θάνατο του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ.

Αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με κεντρικά συνθήματα «Όλοι στον δρόμο για τον Εμπουκά, Δικαιοσύνη για τον Εμπουκά».

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια, έκαναν στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το Α.Τ. Ομονοίας.

Τότε ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Βερανζέρου, ενώ έβαλε φωτιά σε κάδους.

Οι Αστυνομικοί τούς απώθησαν, ωστόσο η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά, μετανάστης από την Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η γυναίκα του κατήγγειλε ότι ο θάνατός του Εμπουκά Μαμασουμπέκ αποκρύφτηκε από τους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας πως όταν επισκέφτηκε το ΑΤ Ομονοίας τής είπαν πως δεν γνωρίζουν τίποτα και να περιμένει 24 ώρες για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Από την πλευρά της η αστυνομία αναφέρει ότι ο Εμπουκά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα στο τμήμα στις 12.30 την Παρασκευή.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα