Ηλεία

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας: Επιρρίπτει ευθύνες για τη ζημιά στο λάδι

Ακούστε το άρθρο

Για τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  κάνει λόγο η ΟΑΣΗ  σε ανακοίνωσή της για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην ελαιοκαλλιέργεια, ενώ παράλληλα προαναγγέλλει κινητοποίηση του κλάδου την ερχόμενη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου έξω από τα Δικαστήρια Αμαλιάδας σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες που δικάζονται για τις κινητοποιήσεις στην εθνική οδό.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αντί η κυβέρνηση να σκύψει πραγματικά πάνω στα προβλήματα των αγροτών έχει ριχτεί σε ένα ατελείωτο κύκλο υποσχέσεων και  δήθεν θέσπισης νόμων που συνέχεια «ξεχνά»  να πάει στην βουλή για ψήφιση.

Δεν φτάνει μόνο αυτό ακολουθώντας την  τακτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων ποινικοποιεί τους αγώνες μας και μας στέλνει στα δικαστήρια στις 21 Νοέμβρη για άλλη μια φορά. Όποιος σηκώνει κεφάλι εντολή της κυβέρνησης είναι να κόβεται. Από την άλλη άφησε απροστάτευτη την ελαιουργία σε αγαστή συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ψάχνει το εφικτό και δεν διεκδικεί την σωστή και με επιστημονικούς όρους δακοκτονία, με ξεχαρβαλωμένες ή αδιάφορες τις ΔΑΟΚ σε κάθε αντιπεριφέρεια   για να την πληρώσουν ως συνήθως γνωστά υποζύγια.

Οι προσπάθειες διαφόρων «σωτήρων» που μας θυμούνται σε προεκλογικές περιόδους για ένταξη των ζημιών στις ΚΟΕ – ΠΣΕΑ και υποβολή αιτήματος στην ΕΕ τους βολεύει και είναι εκ του πονηρού για να δείξουν φιλοαγροτικό πρόσωπο μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.

  • Απαιτούμαι τώρα αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος μας από την κυβέρνηση και τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να μην πληρώσει κανένας την κράτηση 2% για την δακοκτονία, όπου έχει κρατηθεί να επιστραφεί.
  • Αποκλειστικά από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης η εφαρμογή του προγράμματος με αλλαγή του τρόπου εκτέλεσης του δολωματικού ψεκασμού και εφαρμογή του έγκαιρα χωρίς εξαίρεση σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές με επαρκή αριθμό φαρμάκων και προσωπικού ( παγιδοθέτες, επόπτες κτλ)

Την Τετάρτη 21 Νοέμβρη απεργούμε και μαζευόμαστε στις 10 το πρωί στα δικαστήρια της Αμαλιάδας, δίνουμε την  στήριξη μας στους δικαζόμενους συναδέλφους και διεκδικούμε το δίκιο μας».

Όλη η επικαιρότητα