WEB tv Κόσμος Μουσική

«One Love Manchester»: Μια συναυλία γεμάτη συγκίνηση (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε στο Μάντσεστερ χτες Κυριακή από την Αριάνα Γκράντε και στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Κέιτι Πέρι, οι Coldplay, ο Φάρελ Ουίλιαμς, η Μάιλι Σάιρους, οι Take That, ο Usher και οι Black Eyed Peas έγινε σε ένα κλίμα συγκίνησης καθώς πριν από περίπου ένα 24ωρο, μια νέα επίθεση ήρθε να συνταράξει την καρδιά της Βρετανίας.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου που βρίσκεστε εδώ σήμερα», είπε η Γκράντε στο πλήθος κόσμου που ξεπέρασε τις 50.000, σημειώνοντας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε και είστε αγαπημένοι μεταξύ σας, ισχυροί και ενωμένοι. Σας αγαπώ τόσο πολύ και νομίζω ότι η αγάπη και η ενότητα που δείχνετε είναι το φάρμακο που πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος μας».

640x640 6

Dave Hogan/One Love Manchester/Handout via REUTERS

Η συναυλία «One Love Manchester» οργανώθηκε από την νεαρή Αμερικανίδα τραγουδίστρια προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πολίτες που τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαΐου στο Manchester Arena.

«Επιλέξτε την αγάπη»

Η μεγάλη συναυλία, η οποία είχε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, άνοιξε με ενός λεπτού σιγή προς τα θύματα των επιθέσεων στη Βρετανία.

Στη συνέχεια, το πλήθος χόρεψε και τραγούδησε με τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Συγκινητικά ήταν και τα λόγια της Κέιτι Πέρι η οποία παρότρυνε το πλήθος να «επιλέξει την αγάπη».

640x640 7

Dave Hogan/One Love Manchester/Handout via REUTERS

«Δεν είναι εύκολο να επιλέγεις πάντα την αγάπη, έτσι δεν είναι;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενη στο κοινό. «Ειδικά σε στιγμές όπως αυτές, σωστά; Μπορεί να είναι το πιο δύσκολο πράγμα που κάνει, αλλά η αγάπη κατακτά τον φόβο και το μίσος», είπε η τραγουδίστρια. «Σας ενθαρρύνω να επιλέξετε την αγάπη, ακόμα και όταν είναι δύσκολο. Μην αφήσετε κανέναν να την πάρει μακριά σας».

Το μήνυμα αυτό επανέλαβε και ο Τζάστιν Μπίμπερ ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό όταν ανέβηκε στην σκηνή με το μήνυμα: «Είστε τόσο γενναίοι…. Δεν συμφωνείτε ότι η αγάπη πάντα κερδίζει;».

Η Αριάνα Γκράντε κυριάρχησε με την παρουσία της στη σκηνή, όπου ερμήνευσε τα τραγούδια της και έκανε τον κόσμο να συγκινηθεί. Τη θέση της στη συνέχεια πήραν οι Coldplay που ερμήνευσαν μεταξύ άλλων το τραγούδι «Don’t Look Back in Anger», που είχε γραφτεί από το συγκρότημα από το Μάντσεστερ, Oasis, το 1995, και έχει γίνει σύμβολο της ανθεκτικότητας της πόλης.

640x640 8

Dave Hogan/One Love Manchester/Handout via REUTERS

«Αποφασισμένοι να συνεχίσουν»

Μπορεί ορισμένοι να θεώρησαν ότι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Κυριακής στο Λονδίνο, η μεγάλη συναυλία θα ακυρωθεί ωστόσο ο μάνατζερ της Αριάνα διαβεβαίωσε ότι οι καλλιτέχνες είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν κανονικά την συναυλία. «Ζητάμε από την ισχυρή πόλη του Μάντσεστερ και από τον κόσμο να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Το μίσος και ο φόβος δεν θα κερδίσουν ποτέ», δήλωσε ο Σκούτερ Μπράουν μέσω του Twitter.

Παρά τις αρχικές όμως ανησυχίες η μεγάλη μουσική εκδήλωση για τα θύματα του Μάντσεστερ πραγματοποιήθηκε κανονικά, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αρκετή συγκίνηση.

«Παρά τα όσα έγιναν… δεν νοιώθω ούτε ακούω, ούτε βλέπω κάποιο φόβο σε αυτό το κτήριο», είπε χαρακτηριστικά και ο Φάρελ Ουίλιαμς ο οποίος ερμήνευσε με την Μάιλι Σάιρους ένα από τα πιο χαρούμενα και αισιόδοξα τραγούδια, το Happy.

640x640 9

Dave Hogan/One LoveManchester/Reuters

Μια επίσκεψη που έφερε χαμόγελα 

Νωρίτερα, το Σάββατο, η Αριάνα Γκράντε επισκέφτηκε τα παιδάκια που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ.

Με ένα λαμπερό χαμόγελο, η 23χρονη τραγουδίστρια εξέπληξε ευχάριστα τα παιδιά, τα οποία αγκάλιασε, ενώ τους μοίρασε δώρα και αυτόγραφα και έβγαλε πολλές φωτογραφίες μαζί τους, κάνοντάς τους μικρούς της θαυμαστές να νοιώσουν καλύτερα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ariana Grande (@arianagrande) στις

Emotions high as Ariana Grande, others perform in ManchesterBy Amy La Porte, CNN

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα