Το όνειρο της συζύγου

Έντρομη και φωνάζοντας πετάχτηκε στον ύπνο της  η σύζυγος, από τον εφιάλτη που έζησε σε όλη την διάρκεια της νύχτας, αφού είδε πως δεν πρόκειται να γίνει ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, λόγω έλλειψης χρημάτων, αντίθετα όμως είδε ότι κατασκευάζεται ταχύτατα το τμήμα Τσακώνα-Καλό Νερό και μέχρι την ΝΕΔΑ  οπωσδήποτε, πιθανόν δε και το τμήμα Νέδα-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία.

Ξύπνησε ο σύζυγος, προσέφερε τα ανάλογα γιατροσόφια για την γενικότερη ηρεμία, ανήσυχος  και αυτός  μετά την γνωστοποίηση του ονείρου, αφού είναι εργολάβος και συμμετέχει, ως επιστάτης βέβαια στην κοινοπραξία που θα κατασκευάσει το έργο, η ανησυχία του βέβαια μεγάλωνε  μέχρι να ξημερώσει και να τηλεφωνήσει αρμοδίως ,ώστε να πληροφορηθεί.

Σκέπτεται να μιλήσει με τον παράγοντα του Υπουργείου Υποδομών ,που έκανε σχετικές δηλώσεις περί του οικονομικού, ανώνυμα βέβαια, υπακούωντας προφανώς στο σύστημα διαρροής δήθεν πληροφοριών ,από ανώνυμες πηγές, για καταγραφή των λαϊκών αντιδράσεων, δηλώνει μάλιστα πως ο  παράγοντας είναι γνωστός και συνήθως πάντα κάνει τέτοιες δηλώσεις,  προφανώς καθ υπόδειξη και εντολή των προϊσταμένων του.

Η σύζυγος βέβαια δυσκολεύεται νε συνέλθει, αφού υπέστη σοβαρό σοκ, μάλιστα δε περίμενε και περιμένει βέβαια, την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, όχι ότι νοιάζεται γι αυτό, αλλά για τα δικά της οικονομικά και τις σχεδιασμένες επενδύσεις στο εξωτερικό φυσικά.

Είπα φυσικά , εννοώντας αφύσικα ασφαλώς για τους πολλούς, το φυσικά ισχύει για την κ. εργολάβου, η οποία  τουλάχιστον τα τελευταία  7-8 χρόνια της κρίσης, στέλνει τα λεφτά της στο city του Λονδίνου και τα αποθηκεύει εκεί χωρίς όνομα, μόνο με κωδικό αριθμό σε off shore  εταιρεία με έδρα τον Βόρειο Ατλαντικό.

Βέβαια το όνειρο έχει πολλές προεκτάσεις και μάλιστα τέτοιες που δεν φαίνεται σαν όνειρο ,αλλά σαν πραγματικότητα που αλλάζει τα δεδομένα και προσανατολίζει την Ηλεία προς Μεσσηνία και Αρκαδία, αφού φαίνεται πιο ισχυρή η κατασκευή του Μεσσηνιακού τμήματος της Ολυμπίας οδού και κατά προέκταση  μέχρι Αρχαία Ολυμπία-Πύργο, προς εξυπηρέτηση κυρίως των μεγάλων τουριστικών  μονάδων της Μεσσηνίας που ήδη λειτουργούν και των άλλων που προγραμματίζεται η κατασκευή τους, αλλά και προς ενίσχυση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας.

Αν λάβουμε δε υπ όψιν την σοβαρή πιθανότητα επέκτασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην υπόλοιπη  Πελοπόννησο, πλην ίσως Αχαϊας ,τότε μάλλον το όνειρο έχει  σοβαρή βάση ,πέρα από τις δηλώσεις του ανώνυμου τάχα παράγοντα του Υπουργείου Υποδομών, ο οποίος,  ή παραβαίνει τον υπαλληλικό κώδικα και ασφαλώς ελέγχεται για αυτό υπηρεσιακά, ή είναι βαλτός  οπότε ελέγχεται ο προϊστάμενος Υπουργός φυσικά, για ανεπίτρεπτες πρακτικές  άσκησης πολιτικής και διοίκησης.

 

Επαναδημοσίευση από τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ της 28.8.2014, για όσους ξεχνούν.