Επιχειρήσεις Οικονομία

«ΟΠΑΠ Forward»: Νέοι επιχειρηματικοί δρόμοι για 21 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ακούστε το άρθρο

Με οδηγό την επιτυχημένη πορεία που διέγραψαν οι εταιρείες που εντάχθηκαν στον α’ κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward», 21 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ετοιμάζονται να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο «δρόμο» της ανάπτυξης που ανοίγει το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο β’ κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward» παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ουσιαστικά και την πρώτη δράση δικτύωσης για τους νέους επιχειρηματίες, καθώς βρέθηκαν μαζί στον ίδιο χώρο με τους παλαιούς επιχειρηματίες του προγράμματος και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και τεχνογνωσία.

Τις επόμενες ημέρες, oι νέες εταιρείες θα ενταχθούν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward», που έχει ως στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση παρουσίασης των νέων εταιρειών:

https://www.facebook.com/OPAPsocial/videos/1731960336881709/

Ένας χρόνος «ΟΠΑΠ Forward» με σημαντικά αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα από τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του «ΟΠΑΠ Forward», επιβεβαιώνουν ότι το πρόγραμμα αποδίδει καρπούς. Οι επιχειρήσεις που παρακολούθησαν τον α’ κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward», πέτυχαν να αυξήσουν τον συνολικό τους τζίρο κατά 20% (25 εκατ. ευρώ). Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των σχετικών συνεργασιών και συνεργειών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

 Οι νέες εταιρείες του προγράμματος

Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Forward» πλέον αριθμεί συνολικά 40 εταιρείες. Οι νέες 21 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον β’ κύκλο είναι οι: ΑΓΑΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, Βιοαγρός ΑΕ, ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, ΕΨΑ, Ιωνική Σφολιάτα ΑΕ, Μακεδονική Χαλβατζής ΑΒΕΕ, Μακπακ ΑΕΒΕ, Μανδρέκας ΑΕ, Παπουτσάνης ABEE, Αφοί Πιτένη ΑΒΕΕ, Coffee Island, Colorseazybnbefresh.grGreen Family AEInartManifest,Medbest S.A., Pelopac, Pobuca και Terra Creta.

Πρόκειται για εταιρείες που εκπροσωπούν επτά παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του λιανικού και χονδρικού εμπορίου, της βιομηχανίας ποτών και τροφίμων, της τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου, των υπηρεσιών, των βιομηχανικών προϊόντων και των καλλυντικών. Από τις επιχειρήσεις αυτές, το 65% βρίσκεται στην περιφέρεια και το 25% εξάγει περίπου το ήμισυ της παραγωγής τους. 

 Ολοκληρωμένη υποστήριξη στις επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor. Η υποστήριξη που παρέχει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις περιλαμβάνει:

·         Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς

·         Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία

·         Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα

·         Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές

·         Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες.

 

 

 

https://gallery.mailchimp.com/6c607917d3279759cc2e5d3cb/images/d20733cf-c9ae-4a03-be4b-3dcdb160f46c.png

Ismaro Serra

Corporate Affairs Team

Press Office Specialist

112, Athinon Av., Athens, 10442

Tel.: +30 210 579 8638, Email: i.serra@opap.gr

www.opap.gr

Όλη η επικαιρότητα