Ηλεία

“Open Mall” και στη Βάρδα – Εγκρίθηκε η πρόταση από το υπ. Οικονομίας

Ακούστε το άρθρο

Ευχάριστα νέα για την Βάρδα: Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το πρόγραμμα «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Βάρδας» αφού αναρτήθηκε η επίσημη έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης γεγονός που θα σημάνει την ενίσχυση και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Το αρμόδιο Υπουργείο, αύξησε τον προϋπολογισμό της δράσης πανελλαδικά, προκειμένου να ενταχθούν πόλεις, όπως η Βάρδα. Η πρόταση για Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στη Βάρδα, είχε κατατεθεί από το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με κόστος περίπου 1.900.000 ευρώ, ως δράση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στο Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία. και στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της τοπικής οικονομίας, αναπτύσσοντας το πρόγραμμα στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ο δήμος παίρνει περίπου 1.500.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν στον Εμπορικό Σύλλογο για να γίνουν αναγκαίες ενέργειες για τα καταστήματα. Μιλάμε για «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» όπου θα δημιουργηθεί μαζί με την ανάπλαση και ένας χώρος αναψυχής, θα υπάρχουν πεζοδρομήσεις, ελεύθερο wi-fi, φωτιστικά, δένδρα, θα είναι ένα σημείο αναφοράς για την Βάρδα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να υπάρχει δημοτική ενότητα με πάνω από 5.000 κατοίκους. Αυτή την προϋπόθεση την έχει μόνο η δημοτική ενότητα Βουπρασίας.

«Αποκατάσταση αδικίας»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας κ. Ανδρέας Τσίρος μετά την θετική εξέλιξη, δήλωσε στην «Πατρίς»: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που τελικά εγκρίθηκε η πρόταση για δημιουργία Open Mall στη Βάρδα. Κανονικά θα έπρεπε η πρόταση να είχε εγκριθεί από τον Α γύρο. Μετά από παρεμβάσεις και πιέσεις του Εμπορικού Συλλόγου σε κυβερνητικούς φορείς αποκαταστάθηκε η αδικία και το Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο θα είναι σύντομα πραγματικότητα. Εμείς δεσμευόμαστε σύντομα να επανέλθουμε για να αποδώσουμε ευθύνες και ευχαριστίες εκεί που ανήκουν »

Όλη η επικαιρότητα