Ηλεία

Ώρα για… «ξεκαθάρισμα» – Δρομολογούνται σημαντικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα στο λιμάνι Κατακόλου

Ακούστε το άρθρο

Τα θεμέλια για οριστική επίλυση χρονίων προβλημάτων που ταλανίζουν το Κατάκολο (χερσαία ζώνη λιμένα και ευρύτερη περιοχή) τέθηκαν την Τετάρτη κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα Κατακόλου υπό την προεδρία τού προέδρου του Δ.Λ.Τ.Π. κ. Λεωνίδα Βαρουξή.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση ο κ. Βαρουξής αναφέρθηκε στους λόγους πραγματοποίησης της σύσκεψης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα καλούμαστε όλοι να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν και να βρούμε λύση κοινής αποδοχής, ώστε να εκλείψει οριστικά η αναρχία και η ασυδοσία που επικρατούν τόσο στο χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμένα όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Κατακόλου. Έχουμε λάβει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς την πρόταση της Λιμενικής Αρχής για εφαρμογή νέου Ειδικού Κανονισμού Λιμένα. Θεωρώ γενναία και κινούμενη προς την σωστή κατεύθυνση την εν λόγω πρόταση και θέλω οι εκπρόσωποι των παρισταμένων φορέων να τοποθετηθούν όσον αφορά στις τυχούσες ενστάσεις τους, ώστε η τελική πρόταση της Λιμενικής Αρχής που θα σταλεί αρμοδίως προς τελική έγκριση, να είναι προϊόν κοινής αποδοχής. Όσον αφορά στη θέση τού Δ.Λ.Τ.Π. ως εκπρόσωπος της Διοίκησής του σας ενημερώνω ότι την στηρίζουμε και επιθυμούμε να τελεσιδικήσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε άμεσα να πάρει το δρόμο της εφαρμογής της».

Ακολούθως ο κ. Λιμενάρχης ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι έλαβε υπ’ όψη του τις προτάσεις – παρατηρήσεις που υπέβαλαν στο Λιμεναρχείο για το σχέδιο του Ε.Κ.Λ. και είναι έτοιμος να τον υποβάλει αρμοδίως στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για έγκριση.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, έθεσαν προβλήματα που τους απασχολούν και τα οποία πρέπει να επιλυθούν, ώστε να βοηθήσουν τα μέγιστα στην κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών της κρουαζιέρας αλλά και των λοιπών επισκεπτών του Κατακόλου.

Ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας, δήλωσε ότι από πλευράς Αστυνομικής Διεύθυνσης θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την πρόληψη αδικημάτων και την πάταξη κάθε είδους παράνομων συμπεριφορών. Ειδικότερα αναφερόμενος στο πρόβλημα της επαιτείας από ανήλικους ρομά, ανέφερε ότι είναι ένα άκρως σοβαρό θέμα που απασχολεί και την Εισαγγελική Αρχή αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση και καταβάλλονται άοκνες προσπάθειες για την επίλυσή του.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης που διεξήχθη σε υψηλό επίπεδο, το συμπέρασμα που εξήχθη ήταν ότι, «κοινός στόχος είναι το καθάρισμα – αποστείρωση τού λιμανιού».
Παρουσίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο εκπρόσωπος του Διευθυντή Αστυνομίας Ηλείας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θωμάς Καραχάλιος, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Πλωτάρχης ΛΣ-ΕΛ ΑΚΤ κ. Δημ. Παπαηλιού, ο Υποδιοικητής Τροχαίας Πύργου Αστυνόμος κ. Μόσχοβας Χρ., , ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Κατακόλου κ. Οδ. Κολόσακας και μέλη τού Δ.Σ., ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου κ. Διον. Μπουλούτας, ο πρόεδρος του συνδέσμου ταξί Πύργου κ. Παν. Τσαπάρας, ο πρόεδρος του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Κατακόλου κ. Θεοδ. Αργύρης, ο Ναυτικός πράκτορας κ. Παν. Φάκλαρης, Ο ΥΑΛΕ Κατακόλου κ. Αγ. Παναγιωτακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. και υπεύθυνος επί θεμάτων ασφαλείας του Δ.Λ.Τ.Π. κ. Διον. Αντωνόπουλος, ο ειδικός συνεργάτης του Δ.Λ.Τ.Π. Αντιπλοίαρχος ε.α. κ. Ζώης Υφαντής ΠΝ και ο αντιπρόεδρος του Δ.Δ. Κατακόλου και μέλος του Δ.Λ.Τ.Π. κ. Γερ. Ρομποτής.

Όλη η επικαιρότητα