Πολιτική

Ώρα του πρωθυπουργού την Παρασκευή για τα F-16

Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση στη Βουλή για τη συμφωνία αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 αλλά και για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ θα παράσχει το πρωί της Παρασκευής (09:30) ο Αλέξης Τσίπρας.

Η λεγόμενη «ώρα του πρωθυπουργού» θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν επίκαιρης ερώτησης του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος ζητεί λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας, το κόστος της, το χρονοδιάγραμμα έγκρισής της από το κοινοβούλιο αλλά και για τη συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Επίσης ο κ. Θεοδωράκης ζητεί να συζητηθεί το ενδεχόμενο παραχώρησης αεροσκαφών F-35 ως αντισταθμιστικού ανταλλάγματος για την, «σε βάθος χρόνου, παραχώρηση των ελληνικών διευκολύνσεων στην Σούδα».

Ο κ. Τσίπρας, πέρα από τις λεπτομέρειες της επικείμενης αναβάθμισης των αεροσκαφών αναμένεται να αναφερθεί και γενικότερα στα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ όσον αφορά τη διευθέτηση του χρέους, την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και τα ανοικτά ζητήματα της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας.

Χθες πάντως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανέφερε στη Βουλή ότι «δεν υπάρχει» ακόμη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Στο ίδιο πνεύμα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας είχε τονίσει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η ελληνική πλευρά αναμένει από το αμερικανικό Κογκρέσο το επίσημο Letter of Agreement στις 2 Νοεμβρίου ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τον τελικό αριθμό των αεροσκαφών που θα αναβαθμιστούν. Ο κ. Βίτσας ανέφερε επίσης ότι το κόστος της συμφωνίας θα ανέρχεται σε 1,1 εκ. ευρώ «λίγο πάνω, λίγο κάτω».

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα