Ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους από τις πυρκαγιές στην Αττική [ΒΙΝΤΕΟ]

Δραματικές είναι οι μαρτυρίες των επιζώντων από τη μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική για το πώς γλίτωσαν από τις φλόγες, ενώ δύσκολες ώρες περνούν οι συγγενείς ανθρώπων που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής το τελευταίο 24ωρο και αγωνιούν για την τύχη τους.

Οι εικόνες συγκλονίζουν. Μία μητέρα αγκαλιά με τα δύο της παιδιά, απανθρακωμένοι στη μέση του δρόμου στον Νέο Βουτζά, που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα. 26 άνθρωποι που απανθρακώθηκαν όταν εγκλωβίστηκαν σε γκρεμό, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις φλόγες. Άνθρωποι που προσπάθησαν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους, αλλά δεν πρόλαβαν και απανθρακώθηκαν μέσα σε αυτά. Άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν σε παραλίες ελπίζοντας να βρουν εκεί τη σωτηρία, αλλά δεν τα κατάφεραν. Σπίτια ισοπεδωμένα, περιουσίες κατστραμμένες.

«Εγώ που ήμουν στην παραλία, όσοι δεν ξέρανε να κολυμπήσουν τους έκαψε κι αυτούς, δηλαδή είχαν εγκαύματα κι αυτοί. Όποιος ήξερε να κολυμπήσει σώθηκε», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στον Alpha. «Δηλαδή και στην παραλία δε σωνόσουν αν δεν κολυμπούσες».

Το δράμα είναι τεράστιο για εκείνους που περιμένουν νέα από τους δικούς τους ανθρώπους που αγνοούνται. «Ένα αγοράκι ψάχνουν και τον πατέρα του. Εννιά χρονών. Δεν τους έχουν βρει. Τους ψάχνουν από την ώρα της φωτιάς», δήλωσε κάτοικος του Ματιού.

Οι ελπίδες όλων είναι οι άνθρωποι αυτοί να είναι σε κάποιο νοσοκομείο και να αδυνατούν να επικοινωνήσουν, και να μην επιβεβαιωθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο.

 

 

Πηγή: newsbeast