Life

Οργανώστε ένα low budget πρωτοχρονιάτικο πάρτι

Διοργανώνουμε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο οποίο είμαστε ταυτόχρονα διοργανωτές αλλά και … καλεσμένοι.
Ακούστε το άρθρο

Τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι και οι γαμήλιες δεξιώσεις έχουν κάτι κοινό: συνήθως δεν τα απολαμβάνουμε επειδή μας αγχώνουν πολλά διαδικαστικά θέματα.

Δηλαδή, «χάνουμε τη στιγμή».  Επίσης, κάποιες φορές, όσο πιο ακριβά στοιχίζουν τόσο πιο τυπικό είναι το τελικό αποτέλεσμα. Τι κάνουμε  λοιπόν για να βρούμε τη χρυσή τομή την παραμονή Πρωτοχρονιάς; Πολύ απλά: διοργανώνουμε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο οποίο είμαστε ταυτόχρονα διοργανωτές αλλά και … καλεσμένοι.

Το μυστικό για την επιτυχία της συγκεκριμένης «συνταγής» είναι να απομακρυνθούν όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μας προκαλούν άγχος δηλαδή τα πολλά έξοδα και  την κούραση (ψυχική και πνευματική).

Κάποια μικρά και εύκολα κόλπα μπορούν να μας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση:

-Η διακόσμηση δεν είναι υποχρεωτική. Τα αναμμένα κεριά σε διάφορα σημεία του σπιτιού αρκούν για να δημιουργήσουν μια elegante ατμόσφαιρα.

-Αν θέλετε να φτιάξτε κορδέλες (αντί για το χαρτοπόλεμο που ρίχνουμε όταν αλλάζει ο χρόνος), κόψτε κάποιες λωρίδες από παλιά περιοδικά (ή λογαριασμούς παλιούς ή νέους….). Είναι πιο εύκολο να τα μαζέψετε όταν όλοι θα έχουν φύγει….

-Το πάρτι μπορεί να έχει θέμα. Για παράδειγμα μπορεί να βασίζεται σε χρώματα π.χ στο άσπρο και το μαύρο. Όλοι έχουν στην γκαρταρόμπα τους τέτοια ρούχα, τα πιάτα μπορεί να είναι λευκά, το τραπεζομάντηλο μπορεί να είναι μαύρο (υπάρχουν πολύ φθηνά μαύρα τραπεζομάντηλα χάρτινα στην αγορά). Ακόμη και κοκτέιλ και τα φαγητά μπορούν να έχουν τέτοια διακόσμηση (παιχνίδι με σαντιγί κλπ).

-Δεν χρειάζεται να στρώσετε τραπέζι (λέμε λοιπόν «όχι» στο καθιστό τραπέζι). Μπορείτε να έχετε ορεκτικά και φαγητά σε μπουκιές σε κάποιο σημείο του σπιτιού ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν οι καλεσμένοι να τσιμπάνε. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα γλυκά τα οποία μπορείτε να τα βάλετε σε μια συγκεκριμένη γωνία. Με τον τρόπο αυτό καταφεύγετε σε πιο απλές γευστικές προτάσεις, δεν αγχώνεστε να στρώσετε ή να ξεστρώσετε τραπέζια, να αλλάξετε σερβίτσια ούτε ασχολείστε με το αν θα κρυώσει το φαγητό.

-Στολίστε χριστουγεννιάτικο δέντρο: Αν έχετε σκοπό να κάνετε κάποιο πάρτι, καλό είναι να έχετε στολίσει δέντρο. Το κλασικό δέντρο. Ας είναι και παλαιομοδίτικο. Φτάνει να υπάρχει στο χώρο το «σήμα κατατεθέν» των Χριστουγέννων.

-Τα ποτά αντιπροσωπεύουν αποτελούν ένα σημαντικό έξοδο. Μπορείτε να παραγγείλετε χύμα κρασιά από έναν παραγωγό που εμπιστεύεστε και να τα σερβίρετε σε κανάτες ή γυάλινα (χριστουγεννιάτικα διακοσμημένα) μπουκάλια.

Πηγή: insider.gr

Όλη η επικαιρότητα