Ηλεία

Ορεινή Βουπρασία: Αγανάκτηση για τους απροσπέλαστους αγροτικούς δρόμους

Ακούστε το άρθρο

Τα χωριά της ορεινής Βουπρασίας ετοιμάζονται για άλλο έναν χειμώνα και οι κάτοικοι προσεύχονται να μην σημειωθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών με τις ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις γιατί ήδη οι αγροτικοί δρόμοι σε Μπόρσι, Δάφνη Αετοράχη, Νησί και στους οικισμούς τους βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και με τις βροχές θα γίνουν και πάλι απροσπέλαστοι.

Δεκάδες αγρότες δεν μπορούν να μεταβούν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στα λιοστάσια τους και τις στάνες αφού οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι αδιάβατοι.  Ακόμη και η διέλευση με τρακτέρ πολλές φορές καθίσταται προβληματική.

Στο Νησί πανηγύριζε ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών, αφού στις 6 Σεπτεμβρίου τιμάται η ανάμνηση του θαύματος του Αρχαγγελου Μιχαηλ εν Χωναίς. Μετά το πανηγύρι οι πρόεδροι των τριών τοπικών Κοινοτήτων ο κ. Νίκος Αλετράς (Νησί), η κ. Ελένη Δημητροπούλου (Δάφνη Αετοράχη) και Χρήστος Παναγόπουλος (Μπόρσι) που καθημερινά γίνονται μάρτυρες έντονων παραπόνων από τους αγρότες κατοίκους των χωριών τους έκαναν στην «Πατρίς» δηλώσεις σχετικές με την «απαράδεκτη κατάσταση στην αγροτική οδοποιία».

Δήμαρχος: Θα γίνει αποκατάσταση ζημιών

Ο Δήμος γνωρίζει το πρόβλημα και κατά καιρούς με χαλίκι και μηχανήματα προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση  αλλά οι κάτοικοι θέλουν δραστικές λύσεις: τσιμεντόστρωση σε πολλά σημεία και στρώσιμο με χαλίκι σε κάποια άλλα.Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ που  ερωτήθηκε σχετικά απάντησε: “Δεν διαθέτει δυστυχώς ο δήμος μηχάνημα για να παρέμβει άμεσα. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, προχωρά ήδη στη σύνταξη της μελέτης, θα ακολουθήσει η δημοπράτηση και αμέσως μετά η υλοποίηση του έργου,  συντήρηση των δρόμων και αποκατάσταση των ζημιών από τον εργολάβο ”

Όλη η επικαιρότητα