WEB tv Ηλεία

«Οριοθετήθηκε» η πυρκαγιά στα Ροδινά – Σε επιφυλακή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Σε επιφυλακή παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στη περιοχή των Ροδινών Ζαχάρως, ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κανένα επικίνδυνο ενεργό μέτωπο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας 21 οχήματα με τα πληρώματά τους και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 6η ΕΜΑΚ και την Π.Υ Πύργου, βρίσκονταν στο μέτωπο και έλεγχαν την περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις, υπό τις οδηγίες του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ηλείας, Γιάννη Πετρούτσου, που δεν έχει φύγει ούτε στιγμή από την περιοχή. Παράλληλα, δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair καθώς και ένα ελικόπτερο Σινούκ έκαναν διαβροχή της οριοθετημένης περιοχής της πυρκαγιάς. Τα πληρώματα θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι τη στιγμή που θα μηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Εξάλλου, χθες το απόγευμα, ξέσπασε πυρκαγιά κοντά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Δουνεΐκων, η οποία σβήστηκε άμεσα από δυνάμεις της πυροσβεστικής, έχοντας κάψει ένα στρέμμα καλάμια και ξερά χόρτα.

Διαβάστε ακόμη

Ο εφιάλτης του 2007 «ξύπνησε» στη Ζαχάρω (PHOTOS – VIDEO)

Όλη η επικαιρότητα