Αθλητισμός

Οριστικά με -2 στην Α1 ο Ολυμπιακός

mpasket.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με -2 θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, καθώς την Δευτέρα, το ΑΣΕΑΔ απέρριψε οριστικά την προσφυγή των «ερυθρολεύκων» κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ο περσινός τρίτος τελικός της Α1 ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» είχε διακοπεί οριστικά, με αποτέλεσμα να πέσει «βαρύς» ο πέλεκυς για τους Πειραιώτες. Υπενθυμίζεται πως πέραν της αφαίρεσης βαθμών, οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν τιμωρηθεί με τέσσερα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και με αρκετά πρόστιμα για την εν γένει συμπεριφορά των οπαδών τους στο ΣΕΦ.

Πρακτικά και… αγωνιστικά, αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός ξεκινά με ένα μεγάλο πλεονέκτημα τη νέα σεζόν, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια.

Θυμηθείτε την τότε απόφαση:

Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ: α) για επεισόδια εντός γηπέδου αλλά εκτός αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 4.400,00€, β) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών, παραγόντων κ.λ.π. ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 10.000,00€, γ) για το υβριστικό σύνθημα κατά φυσικού προσώπου με έγγραφη προειδοποίηση, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00€, δ) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€ και ε) για οριστική διακοπή αγώνα εξαιτίας επεισοδίων που καθιστούσαν αδύνατη τη διεξαγωγή του, ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών (2) από το βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος και πρόστιμο 11.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 12-6-2013.

πηγή:sport-fm.gr

Όλη η επικαιρότητα