Εκπαίδευση Ηλεία

Ορκωμοσία σπουδαστών στον Πύργο: Θέλουμε το ΤΕΙ ανοιχτό!

Ακούστε το άρθρο

Με την προσδοκία να μην είναι η τελευταία ορκωμοσία η χθεσινή, παρέλαβαν τα πτυχία τους και επίσημα χθες οι 144 απόφοιτοι και απόφοιτες του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο.

Στην κατάμεστη αίθουσα η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, καθώς οι απόφοιτοι μαζί με γονείς και φίλους μετά βίας συγκρατούσαν τα δάκρυα συγκίνησης για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, αλλά και θλίψης για την επικείμενη κατάργηση του τμήματος το ερχόμενο φθινόπωρο. Τα φλας και τα κινητά τηλέφωνα δεν σταμάτησαν λεπτό, καθώς άπαντες ήθελαν να απαθανατίσουν κάθε στιγμής της ορκωμοσίας, ενώ δεκάδες ήταν οι ανθοδέσμες προς τους πτυχιούχους.

Ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Σαλάχας, κατά τη σύντομη ομιλία του και αφού έδωσε συγχαρητήρια στους πτυχιούχους, ευχόμενος ό,τι καλύτερο για το μέλλον, επανέλαβε τη σταθερή θέση του ιδρύματος για την επαναλειτουργία του τμήματος στον Πύργο με αναβαθμισμένο αντικείμενο σπουδών.

«Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζει την ανάδειξη του τμήματος στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης της ακαδημαϊκής δραστηριότητας, καθώς θεωρεί σημαντικό τον συγκεκριμένο τομέα σπουδών καθώς και τις επαγγελματικές του προοπτικές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλάχας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Π. Μπράμος, η Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου Πύργου, Σοφία Ζάγκλη, ο κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Αλκ. Παναγόπουλος και ο νυν προϊστάμενος του τμήματος, Ιωάν. Κούγιας, ο πρ. πρόεδρος του τμήματος, Αθ. Κούτρας. Την ορκωμοσία τίμησαν με την παρουσία τους ο επικ. της ελάσς. Μειοψηφίας του δήμου Πύργου, Γ. Αργυρόπουλος, ο υποδιοικητης της ΠΥ Πύργου, Κ.Κατσαριώτης και η Στρατιωτικός του Νομικού Σώματος του ΓΕΕΘΑ, Ευγ. Χριστοπούλου. Την τελετή συντόνισε ο υπεύθυνος του τμήματος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων, Γ.Ιγγλέσης.

Μαρία Τσίρου, απόφοιτη

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Επιστρέψαμε ως επισκέπτες στην πόλη όπου περάσαμε τα φοιτητικά μας χρόνια. Κάθε γωνιά του Πύργου είναι γεμάτη αναμνήσεις. Κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούριος. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη περισσότερο στους γονείς μας πάρα σε εμάς. Μας στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις μέσα στην κρίση, επενδύοντας στο μέλλον μας! Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την αγάπη και την υποστήριξη τους. Πάμε για το μεταπτυχιακό τώρα!»

Μαριλίζα Κοντογεώργου, απόφοιτη

Η σημερινή μέρα ήταν η επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας όλα αυτά τα χρόνια. Θυμηθήκαμε για λίγο τη φοιτητική ζωή και την πόλη που μας φιλοξένησε σε αυτό το όμορφο ταξίδι. Τώρα ξεκινά όμως μια νέα πορεία, αυτή της επαγγελματικής αποκατάστασης. Όσο κι αν έχει απαξιωθεί το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ, εμείς οι απόφοιτοί του γνωρίζουμε πως το πτυχίο μας έχει αξία αφού πλέον τα new media γνωρίζουν άνθηση και παίρνουν “κεφάλι” έναντι των παραδοσιακών μέσων.

Μαριάννα Πανουσοπούλου, απόφοιτη

Το τμήμα θα μπορούσε να παραμείνει ανοιχτό και να απορροφηθεί από κάποιο άλλο με συναφές αντικείμενο σπουδών. Δυστυχώς μαθαίνω ότι καταργείται οριστικά, κάτι που με λυπεί. Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για εμάς και τις οικογένειές μας, διότι ολοκληρώνεται ένας κύκλος με πολλή προσπάθεια και αρκετές δυσκολίες. Η ορκωμοσία είναι μια επιβράβευση των κόπων όλα αυτά τα χρόνια

Γιάννης Αργυρόπουλος, επικεφαλής «Οράματος Δημιουργίας» Πύργου

«H παρουσία μου στην σημερινή απονομή πτυχίων στους αποφοιτήσαντες από τη Σχολή Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είχε συμβολικό χαρακτήρα. Ήθελα να υποδηλώσω ότι παραμένει απόλυτη και σταθερή η θέση μου  για άρση της μεταβατικότητας του και επαναφορά του στα Μηχανογραφικά Δελτία των Πανελληνίων Εξετάσεων, κάτι που επανειλημμένα έχω δηλώσει εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλώ για ακόμη μια φορά τη Δημοτική Αρχή να μπει μπροστά σε αυτή την προσπάθεια. Αν παρευρισκόταν κάποιος αιρετός εκπρόσωπος της στη χθεσινή εκδήλωση στο Διοικητήριο θα διαπίστωνε ότι αξίζει τον κόπο!»

Όλη η επικαιρότητα