«Ωρολογιακή βόμβα» τα ακαθάριστα οικόπεδα στην Αμαλιάδα…

Μεγάλος είναι ο αριθμός των οικοπέδων στην Αμαλιάδα που παραμένουν ακαθάριστα από ξηρά χόρτα και μπάζα, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν να είναι σοβαροί, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του δήμου Ήλιδας, λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, οι περισσότερες ιδιοκτησίες παραμένουν ακαθάριστες.

Τόσο σε κεντρικά σημεία, όσο και στις γειτονιές, υπάρχουν οικόπεδα που κατακλύζονται από ξηρά χόρτα, αφού κάποιοι ιδιοκτήτες δεν αναλαμβάνουν να τα καθαρίσουν και άλλοι λόγω του ότι δεν διαμένουν στην περιοχή δεν μπορούν να εντοπιστούν ώστε να αναλάβουν αυτή την υποχρέωση. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, τα οικόπεδα αυτά είτε συνορεύουν είτε εφάπτονται με κατοικίες.

Ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς είναι καθημερινός, ενώ οι περίοικοι αυτών των οικοπέδων φοβούνται για την εμφάνιση τρωκτικών και φιδιών. Σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ οι ιδιοκτήτες προβαίνουν στον καθαρισμό, δεν αναλαμβάνουν την αποκομιδή των σωρών, με τους κινδύνους να παραμένουν και πάλι μεγάλοι…

 

«Κινδυνεύουμε
από φωτιά και τρωκτικά…»

Έκκληση στους πολίτες να προβαίνουν στους απαραίτητους καθαρισμούς των οικοπέδων τους έκανε χθες, μέσω της εφ. «Πατρίς» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια και να επιβληθούν πρόστιμα, που προβλέπονται από τον Νόμο.

«Καλούμε και ξανακαλούμε τους συμπολίτες μας να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους. Είναι πάρα πολλά τα ακαθάριστα οικόπεδα, οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια μας είναι μεγάλοι.

Δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε πρόστιμα, όμως πρέπει να εισακουστούμε προς όφελος όλων μας. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα κομμένα χόρτα, να τα κόβουν αφού έχουν ειδοποιήσει την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 26220 22554, ώστε να υπάρχει συνεννόηση  για την μέρα που θα γίνει αυτό και για την παραλαβή από δικό μας όχημα», ανέφερε ο κ. Μαυρίκος.