ΟΡΤ: Στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών αφιερωμένη η εκπομπή «Περί Παιδείας»

Η εκπαιδευτική εκπομπή «Περί Παιδείας» με την Καραγγελή Κυριακή – Μαρία για αυτή την εβδομάδα είναι αφιερωμένη στις δράσεις του βραβευμένου με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, “Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Καλεσμένη μας:

– η κα Βιβή Παντελάκη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κίσσαμο Χανίων. Σπούδασε στη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών. Από το 1983 ζει στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και εργάζεται στο 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Η πρώτη της είσοδος στα κοινά έγινε μέσα από τους συλλόγους γονέων στις αρχές της δεκαετίας του 90. Το 1994 εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Στην αρχή γραμματέας και από το 2000 μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΔΣ.

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών αριθμεί 93 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς. Διατηρεί από το 1926 σχολείο μουσικής και Φιλαρμονική. Ανέλαβε το ιστορικό μνημείο της εκκλησίας της Παναγίας της Βλαχέρνας το 1932 και στη συνέχεια δημιούργησε το Πάρκο της Βλαχέρνας γύρω από τον Ναό. Απέκτησε το δικό του πνευματικό κέντρο το «Βορρέειο» το 1981 και το 1992 ίδρυσε Σχολείο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού. Πραγματοποιεί πλήθος εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του έτους. Είναι βραβευμένος με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

ΕΡΧΕΤΑΙ  αύριο  Τρίτη 28/01/2020 στις 22:00 στην ΟΡΤ!

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ!!!