Media

ΟΡΤ: Βράβευση της Εκπαιδευτικής Εκπομπής «Περί…ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

Ακούστε το άρθρο

Η εκπαιδευτική εκπομπή “Περί… ΠΑΙΔΕΙΑΣ”  της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΟΡΤ) αποτελεί μια ιδιαίτερα καινοτόμο προσπάθεια παρουσίασης και ανάδειξης όλων των καλών πρακτικών στη σύγχρονη εκπαίδευση.

Αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία και παρουσίασης του πολυσχιδούς εκπαιδευτικού έργου που υλοποιείται στα σχολεία μας. Κατάφερε να διακριθεί στα βραβεία τοπικών μέσων αποσπώντας βραβείο για την καλύτερη παραγωγή στα Regional Media Awards 2017.

Η δασκάλα και παρουσιάστρια Κυριακή-Μαρία Καραγγελή.

Ο στόχος της συγκεκριμένης εκπομπής είναι η γενικότερη καλλιέργεια του ανθρώπου μέσω εκπαιδευτικού και πνευματικού διαλόγου καθώς μέσω της γνώσης, της λογικής και της ευαισθησίας ο άνθρωπος ολοκληρώνει την πνευματική του καλλιέργεια και αποκτά καθολική αντίληψη της ζωής.

Επιπρόσθετα, η εκπομπή Περί…ΠΑΙΔΕΙΑΣ υποστηρίζει δράσεις καινοτόμων εκπαιδευτικών και Ανοιχτών Σχολείων που εισάγουν αποτελεσματικά καινοτομίες στην εκπαίδευση και αποτελούν ένα συναρπαστικό περιβάλλον μάθησης και δημιουργίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ένα καινοτόμο Ανοιχτό Σχολείο επανασχεδιάζει τη μάθηση για να συμπεριλάβει τη διαφορά και να συγκεντρώσει οικογένειες, ομάδες κοινότητας, τοπικές επιχειρήσεις, εμπειρογνώμονες, πανεπιστήμια και άλλους σε ένα οικοσύστημα καινοτομίας!

Έχουν ήδη, από τον Α’ Κύκλο Εκπομπών, προβληθεί 34 πολύ επιτυχημένες εκπαιδευτικές εκπομπές με πλούσια θεματολογία και εξαίρετους καλεσμένους από τον χώρο της επιστήμης και των τεχνών. Προσωπικότητες που διαπρέπουν στον χώρο τους και παρουσιάζουν έργο με σπουδαία προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ιδιαίτερα θετική και έδωσε αρκετά ερεθίσματα για δράση και ευαισθητοποίηση σε θέματα παιδείας και πολιτισμού.

Η ιδανική εξέλιξη είναι να δοθούν κίνητρα μέσω των εκπαιδευτικών εκπομπών Περί…ΠΑΙΔΕΙΑΣ ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα συνεργαστούν και θα προσπαθήσουν για μια καλύτερη εκπαίδευση σε όλον τον κόσμο. Όλα τα παραπάνω θα επιχειρηθούν με τη συνεργασία δημοσίων , ιδιωτικών σχολείων και Πανεπιστημίων.

Έχει διαφανεί ήδη πως η εκπομπή Περί …ΠΑΙΔΕΙΑΣ μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών μέσω της ανάδειξης καλών πρακτικών. Την περίοδο αυτή γίνεται ο σχεδιασμός των εκπομπών Περί…ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Β’ Κύκλου) οι οποίες θα αρχίσουν να προβάλλονται από τον Οκτώβριο του 2017!

Δείτε όλες τις εκπομπές στο διαδίκτυο, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Όλη η επικαιρότητα