Αχαϊα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αυριανή επέτειο στην Πάτρα: Η παρέλαση, ο καιρός, ο φόβος των επεισοδίων και ο αμερικανός πρέσβης

Ακούστε το άρθρο

Με την παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, κορυφώνονται στην Πάτρα οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821.

Ο καιρός θα είναι σύμμαχος των εκδηλώσεων, καθώς για τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιόλουστος με το θερμόμετρο να φτάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου στην Πάτρα.

Στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ θα συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Πατρέων και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκονται οι επιτελείς της Αστυνομίας και στην Πάτρα, όπως και σε όλη τη χώρα, για τυχόν αποτροπή τυχόν έντασης και επεισοδίων με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην Αστυνομία Αχαΐας έχουν εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο περιφρούρησης των εκδηλώσεων, τόσο στη Μητρόπολη Πατρών, όσο και πέριξ της εξέδρας των επισήμων επί της Αγίου Ανδρέου, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, κατά τη διάρκεια της παρέλασης των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Εξάλλου, η παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στις 9 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, προκειμένου να συμμετάσχει στον ποδηλατικό «Αγώνα Θυσίας» Πατρών – Καλαβρύτων, ενισχύει εκ των πραγμάτων τα μέτρα ασφαλείας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στις 11:45 το πρωί από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.

Στις 12 ξεκινά η μεγάλη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή και τροχοφόρων τμημάτων, μπροστά από τους επισήμους και τον λαό, επί της οδού Αγίου Ανδρέου. Στις επετειακές εκδηλώσεις θα παραστούν, επίσης, ο  περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στην παρέλαση της Πάτρας, θα παρελάσει τμήμα της «Στέγης Καλαβρυτινών» με ακριβές αντίγραφο του Λάβαρου της Επανάστασης, της Αγίας Λαύρας.

Πηγή: thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα