Κινηματογράφος

Όσκαρ 2019: Ο Λάνθιμος δεν είναι ο μόνος Έλληνας στην κούρσα των βραβείων

Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Λάνθιμος με το «Favourite» που σάρωσε τις υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ, με συνολικά δέκα, δεν είναι το μόνο ελληνικό όνομα που φιγουράρει για βραβείο.

Ένας ακόμη Έλληνας, ο Μιχάλης Παλαιοδήμος έχει επιμεληθεί τη διεύθυνση φωτογραφίας για το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Black Sheep, το οποίο είναι υποψήφιο για Οσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους».

To Black Sheep, σε σκηνοθεσία Εντ Πέρκινς διηγείται την ιστορία του Κορνέλιους Γουόκερ, ενός μαύρου 11χρονου από το Λονδίνο, ο οποίος μετακομίζει με την οικογένειά του στο Σαιντ Άλμπανς, έπειτα από τη δολοφονία ενός μαθητή, το 2000. Ο Γουόκερ, στην ίδια ηλικία με τον δολοφονημένο μαθητή και με παρόμοιο μπαγκράουντ, βρίσκεται αντιμέωπος με μία συμμορία ρατσιστών της περιοχής, και αφού αντιστέκεται, προσπαθεί σκληρά για να ενσωματωθεί και να κερδίσει την φιλία τους.

Στο ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται συνεντεύξεις με τον Γουόκερ να γυρίζει 15 χρόνια πίσω στα γεγονότα που περιγράφει και τα οποία αναβιώνουν στις περιοχές όπου συνέβησαν, με τον Kai Francis Lewis στο ρόλο του μαθητή.

Ο Παλαιοδήμος έχει κερδίσει Όσκαρ το 2016, για το Stutterer, μία μικρού μήκους ταινία στην οποία ήταν επίσης διευθυντής φωτογραφίας.

Γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1984 στην Αθήνα και σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Κλινική Βιοχημεία.

Μέχρι τότε ήταν ερασιτέχνης φωτογράφος, αλλά όταν γύρισε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη θητεία του στο στρατό, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με μερικά ελληνικά περιοδικά (Esquire, Vogue, Cosmopolitan) προτού τον κερδίσει η βιομηχανία του κινηματογράφου.

Ο Μιχάλης Παλαιοδήμος έκανε τα πρώτα του βήματα ήταν σαν βοηθός παραγωγής στην Pulse Films στο Λονδίνο.

Δείτε το τρέιλερ του « Black Sheep»

Πηγή: protothema 

Όλη η επικαιρότητα