Όταν είσαι άνθρωπος…

image0023336.jpg

Μέρες που έρχονται έχουμε πολλά να κάνουμε και να σκεφτούμε.

Μέσα μας, προσπαθούμε να ζυγίσουμε τις δυνάμεις μας για να ζήσουμε το Πάσχα. Αυτό που συμβολίζει τη ζωή, τον θάνατο, αλλά και την Ανάσταση.

Αναλύουμε τις λέξεις, μ’ αυτό που νιώθουμε όλοι μας για το σήμερα. Γύρω μας ο πόνος, που προκαλεί αλλαγή συναισθημάτων. Μια αλλαγή που η δική μας γενιά ποτέ δεν είχε φανταστεί. Νιώθουμε ότι είμαστε τυχεροί, γιατί ποτέ δεν ζήσαμε αυτά που έζησαν οι δικοί μας άνθρωποι στο χθες. Αλλά ερχόμαστε σήμερα να δούμε τα χειρότερα. Πρόσφυγες, παιδιά, μακριά από τα σπίτια τους, τους δικούς τους άνθρωπους και τις συνήθειές τους, να ζητούν στοργή και ελπίδα για ζωή. Οι Έλληνες για μια ακόμη φορά, απέδειξαν ότι έχουν μέσα τους το συναίσθημα της φιλανθρωπίας, το οποίο το δίνουν απλόχερα. Το είδαμε τώρα στο κέντρο φιλοξενίας στη Μυρσίνη με κεντρικό πρόσωπο τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ να μπαίνει μπροστά, να φροντίζει και να προγραμματίζει την φιλοξενία τους. Το είδαμε στην ομάδα από νέα παιδιά του Πύργου που αφιέρωσαν μια μουσική βραδιά για εκείνα και συγκέντρωσαν ρούχα και τρόφιμα. Το είδαμε στους ανθρώπους της Ηλείας που πήγαν με δώρα αγάπης γεμίζοντας τις καρδιές τους.

Μέρες που έρχονται, μην ξεχάσετε αυτούς που δεν μπορούν να πουν «θέλω βοήθεια». Όταν είσαι άνθρωπος γνωρίζεις τι κάνει ο πλησίον σου, όταν είσαι άνθρωπος θέλεις να έχεις μια κοινωνία που δεν «τρώει» ανθρώπους αλλά τους βοηθά να ζήσουν. Όταν είσαι άνθρωπος, μην ξεχνάς τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου. Όταν είσαι άνθρωπος μην ξεχνάς τον άνθρωπο…

 

Της Σοφίας Βαρουξή

Δημοσιογράφος της εφ.Πατρίς , Υπευθ. στήλης Ηλειούπολη (Επιλογές)