WEB tv Κινηματογράφος

Όταν η Μόνικα Μπελούτσι γινόταν Μαγδαληνή στα απαγορευμένα Πάθη του Χριστού [VIDEO]

Ακούστε το άρθρο

Η πολυσυζητημένη Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε μία εκ των τριών Μυροφόρων γυναικών που σύμφωνα με τις Γραφές, βρέθηκε στο πλευρό της Παναγίας.

Η Μαγδαληνή είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που ενέπνευσε τον κινηματογράφο με μεγάλες ηθοποιούς να προσπαθούν να μπουν στο “πετσί” ενός δύσκολου ρόλου. Η Μαγδαληνή άλλωστε συμβολίζει ακόμη τη μετανοημένη αμαρτωλή.

Η Μόνικα Μπελούτσι ενσάρκωσε τον “πειρασμό” στην ταινία Τα Πάθη του Χριστού (2004) του Μελ Γκίμπσον.

Η ταινία εστιάζει στις τελευταίες δώδεκα ώρες της ζωής του Ιησού. Γυρίστηκε στην Ιταλία και οι διάλογοί της είναι αποκλειστικά στην ανακατασκευασμένη αραμαϊκή γλώσσα, στη δημώδη εβραϊκή και στη λατινική. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο προβάλλεται παγκοσμίως με υπότιτλους ή μεταγλωττισμένη.

Παρότι χαρακτηρίστηκε ως “ακατάλληλη για ανηλίκους” (Restricted) λόγω των βίαιων σκηνών της, σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία καταγράφοντας έσοδα 612 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2005 ήταν υποψήφια για τρία Βραβεία Όσκαρ, στις κατηγορίες, καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερης πρωτότυπης μουσικής και μακιγιάζ.

Στην επική δραματική ταινία με θέμα τα Πάθη του Ιησού Χριστού, ο Τζιμ Καβίζελ έχει τον ομώνυμο ρόλο, ενώ τη Μαρία Μαγδαληνή ενσαρκώνει η Ιταλίδα ηθοποιός, Μόνικα Μπελούτσι, σε έναν ρόλο που χαρακτήρισε την πορεία της στην υποκριτική. Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία δέχθηκε σκληρή κριτική από την εβραϊκή κοινότητα και από θρησκευτικές ομάδες.

Η ίδια η Μπελούτσι είχε πει για τον ρόλο της: “Ήθελα πάντα να υποδυθώ τη Μαρία. Ήταν μια αμαρτωλή σαν όλους μας, η ανθρώπινη πλευρά της και οι αδυναμίες της με άγγιξαν. Κατάφερε να βρει την πνευματικότητα μέσω του Ιησού. Με τον ίδιο τρόπο όλοι μας πρέπει να βρούμε την πνευματική πλευρά μας”.

https://youtu.be/kx2Xoh8eLVw

Στην ταινία Μαρία Μαγδαληνή του Γκαρθ Ντέιβις (2018) τη Μαγδαληνή υποδύεται η Ρούνεϊ Μάρα. Μαζί της πρωταγωνιστούν οι Γιοακίν Φίνιξ, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Αριάν Λαμπντ, Ταχάρ Ραχίμ. Όπως έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης, πηγή έμπνευσής του ήταν η Μαλάλα Γιουσαφζάι που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ συγχωρώντας στην ομιλία της τους Ταλιμπάν παρότι την είχαν πυροβολήσει στο πρόσωπο.

Στην ταινία αυτή, η Μαγδαληνή εμφανίζεται ως η πιο πιστή ακόλουθος του Ιησού.

Τη Μαγδαληνή έχει ενσαρκώσει και η Μελίνα Μερκούρη στο φιλμ του Ζιλ Ντασέν “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται” του 1957, σε ένα φιλμ που την αποκαλούσαν “Κατερίνα”. Η ταινία βασιζόταν στο σπουδαίο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη και είναι γυρισμένη στα Κριτσά της Κρήτης.

Στο θρυλικό “Ιησού από τη Ναζαρέτ”, η Μαγδαληνή ενσαρκώθηκε από την Ανν Μπάνκροφτ.

Πηγή: news247

Όλη η επικαιρότητα