WEB tv Ελλάδα

Όταν ο Παναγιώταρος προανήγγειλε την επίθεση της ΧΑ κατά του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Τη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα, εμφανίζεται ουσιαστικά να προαναγγέλλει, τέσσερις μήνες νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο βίντεο ο χρυσαυγίτης βουλευτής λέει καθαρά ότι: «το Πέραμα περιμένει. Έχουμε έναν περιφερειάρχη πολύ δυνατό που ξέρει την κατάλληλη στιγμή πότε πρέπει να γίνει η κίνηση για να τελειώνει και με τους διάφορους φαύλους που είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δεν αφήνουν αυτοί τη Ζώνη να δουλέψει».

Απ’ το βίντεο δεν λείπει ούτε το γνωστό κήρυγμα μίσους που έχει στη ρητορική της η νεοναζιστική οργάνωση, με τον Παναγιώταρο να κάνει λόγο για «τεράστια εισβολή τριτοκοσμικών, αλλόφυλων, κανίβαλων, υπανθρώπων».

Το ότι η συγκεκριμένη επίθεση ήταν εις γνώση του ηγετικού κύκλου της Χ.Α. και μάλιστα ότι ο Γιάννης Λαγός είχε καθοδηγητικό ρόλο σε αυτήν, είχε αποκαλύψει ήδη με άλλο βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγεται η  συνομιλία μεταξύ του Γ. Λαγού με το στέλεχος του κόμματος και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά με την Ελληνική Αυγή, Σωτήρη Δεβελέκο, το βράδυ της 12ης προς 13η Σεπτεμβρίου του 2013 και ώρα 00:37.

Το χρονικό της επίθεσης

Πέντε μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και ειδικότερα στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, περίπου στις 23.50 το βράδυ, το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα πραγματοποίησε άγρια επίθεση, με λοστούς στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, με κοντάρια που είχαν προσαρμοσμένες μεταλλικές απολήξεις και με άλλα φονικά αντικείμενα, σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση, ενώ μέλη της Χρυσής Αυγής έσπασαν και τα αυτοκίνητά τους.

Τα θύματα της επίθεσης αναγνώρισαν στη συνέχεια τους τέσσερις κατηγορουμένους στη δίκη (Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος-Αντώνιος Χατζηδάκης, Ιωάννης Καστρινός, Κυριάκος Αντωνακόπουλος), υποδεικνύοντας ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου τον Πανταζή και τον Χατζηδάκη, οι οποίοι έχουν άλλωστε παραδεχτεί ότι είναι μέλη του πενταμελούς συμβουλίου που διοικεί την Τ.Ο. Περάματος, δηλαδή ηγετικά στελέχη του τοπικού Πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα