Lifestyle

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι ήταν παιδί, ο σωματοφύλακας της Νταϊάνα κρυφάκουσε μια προφητική ατάκα του

Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν ξεστόμισε στον αδερφό του μια ατάκα η οποία έμελλε να αποδειχθεί προφητική. Όπως θυμάται ο Ken Wharfeσωματοφύλακας που υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη βασιλική οικογένεια, πριν από τριάντα χρόνια τη συνόδευε σε ένα ταξίδι από το Λονδίνο στο Γκλάουσεστερ όταν άκουσε μια κουβέντα ανάμεσα στον Χάρι και τον Ουίλιαμ.

Όπως είπε ο Wharfe στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC: «Είχα το προνόμιο να εργαστώ με την Νταϊάνα, τον Ουίλιαμ, τον Χάρι και πολλά άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Θυμάμαι μια φορά όταν ο Χάρι, τεσσάρων ετών τότε, είχε έναν καβγά με τον Ουίλιαμ στο πίσω κάθισμα με την νταντά ως διαιτητή. Στο τέλος ο Χάρι είπε στον αδερφό του: “Εσύ θα είσαι βασιλιάς μια μέρα, εγώ όχι. Άρα μπορώ να κάνω ό,τι θέλω!».

Η Νταϊάνα τότε παρενέβη, σύμφωνα με τη μαρτυρία του σωματοφύλακα, και σχολίασε: «Πού στο καλό το άκουσε αυτό;». Αυτό το περιστατικό, εκτός του ότι καταδεικνύει την ένταση ανάμεσα στα δύο αδέρφια – αν και οι αδερφικοί καβγάδες είναι κοινοί και ανάμεσα στους «κοινούς» θνητούς – αποδείχθηκε προφητική, καθρέφτιζε άλλωστε το «επαναστατικό» ταμπεραμέντο του Χάρι από μικρή ηλικία.

Ο σωματοφύλακας των γαλαζοαίματων συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Χάρι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας. Παρακολουθήσαμε τον γάμο στο Ουίνδσορ και όλοι έλεγαν ότι ήταν το μέλλον της μοναρχίας. Και ξαφνικά τα πάντα φαίνεται να καταρρέουν».

Ο Wharfe ήταν σωματοφύλακας του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι από το 1986 και από το 1988 μέχρι το 1993 είχε αναλάβει την προστασία της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Το 1997 ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στην κηδεία της και το 1998 έγινε τιμητικά μέλος του διακεκριμένου τάγματος Victoria Order για τις υπηρεσίες του στη βασίλισσα, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph. Το 2016 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Diana – Closely Guarded Secret» («Νταϊάνα. Ένα καλά φυλαγμένο μυστικό») που έγινε μπεστ σέλερ αλλά λέγεται πως προκάλεσε την οργή του παλατιού.

Πόσο μοιάζει η Μέγκαν με την Νταϊάνα; Τι πιστεύει ο πρώην σωματοφύλακας της βασιλικής οικογένειας:

via

Όλη η επικαιρότητα