Αρθρογραφία

“Όταν σώπασε ο Σύριζα’’…

foto_gia_keimeno_skepseis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα να δεις, που θα γίνει η “στραβή’’ και θα πεθάνει απεργός πείνας σε μια χώρα με κυβέρνηση της Αριστεράς, και θα ακούσουμε βουλευτές και υπουργούς της, να λένε ατάκες του τύπου: “δεν μπορούν κ***όπαιδα να εκβιάζουν το κράτος’’ και θα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μερικούς μήνες πριν σήκωναν παντιέρα για την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού. Ε, μερικούς μήνες πριν όμως ήταν και προεκλογική περίοδος και “βόλεψε’’ πολύ το γεγονός ότι ο αγώνας του Ν. Ρωμανού έγινε ίσως προεκλογική ατζέντα κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, λοιπόν, τώρα σιωπούν. Σιωπούν μπροστά στην απεργία πείνας που κάνουν αναρχικοί/ες, κομμουνιστές και ποινικοί κρατούμενοι των ελληνικών κολαστηρίων, ε… φυλακών ήθελα να πω. Αιτήματά τους είναι η κατάργηση των αντιτρομοκρατικών νόμων βάση των οποίων έχουν στηθεί ψευδή κατηγορητήρια (που να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση της Χ.Α. οι νόμοι περί τρομοκρατίας δεν εφαρμόζονται – βλέπεις οι φασίστες δεν τρομοκρατούν, αυτό το κάνουν μόνο οι αναρχικοί, κατά το κράτος, πάντα), η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ`, η βελτίωση συνθηκών κράτησης και η απελευθέρωση των συλληφθέντων συγγενών και οικείων ανθρώπων μελών της ΣΠΦ, των οποίων οι συλλήψεις βασίζονται στην καθαρά πρωτοφασιστική λογική της συλλογικής/οικογενειακής ευθύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση, όταν ακόμα ήταν στο 4%, μίλαγε ευθέως ενάντια στους κουκουλονόμους και έκανε συνεχώς κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. Τώρα σφυρίζει αδιάφορα για το νοσοκομείο-κολαστήριο το Κορυδαλλό, τώρα δεν καταργεί τον αντιτρομοκρατικό νόμο, τώρα σωπαίνει γιατί έχει να διαπραγματευτεί τους όρους της μιζέριας της κοινωνίας μας στην Ευρώπη.

Είναι πασιφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να ελέγξει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και δεν έχει καμία διάθεση να το κάνει καθώς και ότι δεν έχει καμία διάθεση να έρθει σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του, θέλει να χρυσώσει το χάπι με ανάσες αναξιοπρέπειας και με έντιμες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε θύτες και θύματα. Όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ στα φόρτε του. Αλήθεια πόσο ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;

Στήριξη, αλληλεγγύη και νίκη στους αγωνιζόμενους και στις αγωνιζόμενες κρατούμενους/ες.

 

Μαριάννα Μητροπούλου

Mariannaki_1993@hotmail.com

 

Όλη η επικαιρότητα