Ζώα Ηλεία

Ουδεμία ανταπόκριση από τους Δήμους της Ηλείας σε επιστολή Τσιρώνη για τα αδέσποτα

Ακούστε το άρθρο

Τη μη αποστολή στοιχείων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς καταλόγισε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός, Γιάνης Τσιρώνης.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιρώνης απέστειλε επιστολή σε 169 δήμους που, δεν ανταποκρίθηκαν, απευθύνοντας ταυτοχρόνως την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές “να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους”.

Πρόκειται για την υπ’ αριθμ. 638/36334/2018 επιστολή, όπου ο υπουργός αναφέρει ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει.

Παρότι η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων ήταν άμεση, σχολίασε ο κ. Τσιρώνης, υπήρξαν πολλοί από τους οποίους το Υπουργείο δεν έλαβε απάντηση, γι’ αυτό τους έθεσε νέα προθεσμία έως σήμερα Πέμπτη να ανταποκριθούν.

Σε περίπτωση που κάποιος Δήμος δεν εφαρμόζει καμία διάταξη του ανωτέρω άρθρου, θα πρέπει να το γνωστοποιήσει εγγράφως εντός της ανωτέρω προθεσμίας, καταλήγει ο κ. Τσιρώνης.

Παράλληλα στάλθηκε κατάλογος με τους 169 δήμους που δεν απέστειλαν τα στοιχεία στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι 7 δήμοι της Ηλείας

Όλη η επικαιρότητα