Ηλεία

Ουκρανικό αφιέρωμα στο ελαιόλαδο της Ζαχάρως!

Ακούστε το άρθρο

Συνεργείο ουκρανικoύ τηλεοπτικού δικτύου επισκέφθηκε χθες τη Ζαχάρω, προκειμένου να πραγματοποιήσει αφιέρωμα στο ελληνικό ελαιόλαδο. Τους δημοσιογράφους του καναλιού συνόδευε ο Ηλείος επιχειρηματίας Μιχ. Ροδόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται και στον τομέα του τουρισμού στην Ουκρανία. Οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν ελαιώνες της Ζαχάρως και ενημερώθηκαν για όλες τις παραμέτρους της παραγωγής, όπως η συγκομιδή, η μεταποίηση, η τιμή και η ποιότητα του ελαιολάδου, καθώς και οι διεθνείς προοπτικές που καταγράφει τα τελευταία χρόνια.

Μαζί τους ήταν και ο εκλεγμένος δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος τους διευκόλυνε στο ρεπορτάζ και τους ξενάγησε στην περιοχή, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα και το υψηλό επίπεδο ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

«Το λάδι της Ηλείας και ιδιαίτερα στη Ζαχάρω είναι μοναδικής και ασύγκριτης ποιότητας. Από όσο πληροφορήθηκα, είναι προϊόν καταξιωμένο και στην ουκρανική αγορά, καθώς η τιμή του αγγίζει τα 28 ευρώ το κιλό. Επιδίωξή μας είναι συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάδειξή του διεθνώς αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, για αυτό και τους καλέσαμε να έρθουν την επόμενη χρονιά να δουν πώς γίνεται η ελαιοσυγκομιδή στη Ζαχάρω και να συμμετάσχουν και οι ίδιοι», δήλωσε ο κ. Χρονόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα