Κινηματογράφος

Ουζερί Τσιτσάνης: Στα παρασκήνια της νέας μεγάλης ελληνικής παραγωγής

ouzeri.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν έναν μήνα πριν την κυκλοφορία στις αίθουσες του «Ουζερί Τσιτσάνης» (3 Δεκεμβρίου), ένα νέο film clip της ταινίας, φέρνει στη δημοσιότητα περισσότερες σκηνές της μεγάλης ελληνικής παραγωγής με την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη, μαζί με πλούσιες πληροφορίες για τη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας.

Τα γυρίσματα διήρκησαν τρεις ολόκληρους μήνες, οι ημέρες μοιράστηκαν ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε εσωτερικά και εξωτερικά γυρίσματα, σε σκηνές προσωπικών στιγμών των πρωταγωνιστών και σε σκηνές πλήθους. Συνολικά, στην ταινία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 χιλιάδες βοηθητικοί ηθοποιοί, ενώ έγινε χρήση ιδιαίτερα εντυπωσιακών ειδικών εφέ.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο δημιουργός των ειδικών εφέ Αντώνης Νικολάου: «Για ένα συγκεκριμένο πλάνο ενός πολλαπλασιασμού, για 3 δευτερόλεπτα που θα δει ο κόσμος στον κινηματογράφο, χρειάστηκαν 180 ώρες εργασίας». Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης τονίζει σχετικά με το σενάριο: «Για να ολοκληρώσουμε το σενάριο, κάναμε τρία χρόνια έρευνα. Δημιουργικά χρόνια, με ιστορικό σύμβουλο και με ανθρώπους που ήξεραν τα ήθη και τα έθιμα της εποχής πέραν της ιστορίας».

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, η ταινία διαδραματίζεται στην Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Στους κεντρικούς ρόλους βρίσκονται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, στον ρόλο του Βασίλη Τσιτσάνη, ο Χάρης Φραγκούλης, σε εκείνον του Γιώργου, η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, στον ρόλο της Εστρέας και μαζί τους η Βασιλική Τρουφάκου ως Λέλα και η Ξανθή Γεωργίου ως Ζωή. Πρωταγωνιστούν επίσης ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαρία Καβουκίδου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Λάκης Κομνηνός, ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, ενώ στην ταινία συμμετέχουν και περισσότεροι από 2500 κομπάρσοι.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Όλη η επικαιρότητα