Π.Υ. Λεχαινών : Υψηλό επίπεδο ετοιμότητας

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ…

 

 Σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκονται οι πυροσβέστες οι οποίοι υπηρετούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών και το απέδειξαν εμπράκτως κατά την διάρκεια της ετήσιας άσκησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ‘Αινείας’ στην Βάρδα.

Ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, καθώς σε λίγο καιρό ξεκινά η νέα αντιπυρική περίοδος και πρέπει να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των πυροσβεστών και να διορθωθούν τυχόν λάθη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατάλληλα.

Για φέτος ως χώρος διεξαγωγής της άσκησης επελέγη η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ‘Αινείας’ και το σενάριο προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στον χώρο της κουζίνας του κτιρίου.

Εκτός από την κατάσβεση οι πυροσβέστες έπρεπε να απομακρύνουν και ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους, ενώ παράλληλα κλήθηκαν να κάνουν και διάσωση ατόμου που είχε τραυματιστεί εξαιτίας του συμβάντος.

Η άσκηση εξελίχθηκε όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαιτέρως και τον Πύραρχο- διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Δημήτρη Αντωνάκη που παρακολούθησε την όλη διαδικασία, καθώς και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών επιπυραγός Αργύρης Φαλίδας.

Στην άσκηση συμμετείχαν και εθελοντές από την ομάδα «Ο Πηνειός».