Παγκόσμια ημέρα του βουνού: Οι ΦΥ.ΓΑΣ. στη Φολόη

Άλλη μια εξόρμηση από τους Φυσιολάτρες Γαστούνης:  Διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση « την Κυριακή 10 του Δεκέμβρη 2017, παγκόσμια ημέρα του βουνού, οι ΦΥ.ΓΑΣ., θα την τιμήσουμε δεόντως. Θα εκδράμουμε προς την Γη των Κενταύρων στο φανταστικό δρυοδάσος της Φολόης, όπου, καιρού επιτρέποντος και με τη βοήθεια του αγαπητού μας φίλου Νίκου Σιάκουλη, θα επισκεφτούμε το Περιβαλλοντικό Μουσείο και θα πεζοπορήσουμε στα μονοπάτια της μάνας φύσης και των ευφάνταστων αρχαίων μύθων.

Tο δρυοδάσος της Φολόης αποτελεί σημείο αναφοράς για το δασικό πλούτο της ορεινής Ηλείας και γενικότερα της Ελλάδας. Είναι μοναδικό όχι μόνο σε ομορφιά αλλά και ιδιαιτερότητα σε όλη την Ευρώπη το αυτοφυές αυτό δάσος, σπερμοφυούς μορφής με τις θεόρατες πλατύφυλλες βελανιδιές του.

Πεζοπορία μέσα στο Δάσος της Φολόης από παλιό μονοπάτι μέσα από λιβάδια με φτέρες και μικτή βλάστηση. Η πορεία είναι ελαφρώς καθοδική, συναντά μικρό καταρράκτη ύψους 4-5 μέτρων και για λίγο το ποτάμι του Ηλειακού Λάδωνα (ή Σελλήει ποταμό).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:Ώρα 8.30 : Αναχώρηση.Ώρα 09.50 : Άφιξη στο Περιβαλλοντικό Μουσείο

Ώρα 10.00 : Επίσκεψη, ξενάγηση, προβολές, περιγραφές, ενημέρωση.Ώρα 11.00 : Εκκίνηση πεζοπορίας. Θα υπάρξουν δύο διαδρομές με οδηγούς.(1ώρας και 30 λεπτών και 2ωρών και 30 λεπτών).Ο τερματισμός όλων θα γίνει στο Περιβαλλοντικό Μουσείο όπου υπάρχει η δυνατότητα για πικ νικ ή για φαγητό στη διπλανή ταβέρνα «Ερύμανθος».Μετά το φαγητό, συγκέντρωση και αναχώρηση.

Τιμή εισιτηρίου : 10,00 € (καλύπτει λεωφορείο και ξεναγούς-οδηγούς). Δήλωση συμμετοχής : Κων/νος Μάλλιαρης 6974637369