WEB tv Κινηματογράφος

Παγκόσμια πρεμιέρα στη Βενετία για τον Γ. Ζώη – Δείτε το κλιπ της ταινίας (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε μόνο τρεις ημέρες για να γυριστεί από ένα ολιγομελές συνεργείο σε μια εγκαταλειμμένη χωματερή που λειτουργεί ως νεκροταφείο σωσιβίων στον Μόλυβο της Λέσβου.

Ο λόγος για την τρίτη ταινία μικρού μήκους του δικού μας, Γιώργου Ζώη, που κάνει πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου (ώρα 17.00) στη Sala Giardino του 74ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας με τίτλο «8η Ήπειρος». Η ταινία θα προβληθεί ως ειδική προβολή στο τμήμα Οrizzonti.

Ο ηθοποιός Παύλος Ιορδανόπουλος υποδύεται έναν εργάτη που εργάζεται στην χωματερή και συγχωνεύεται με αυτό το απόκοσμο τοπίο. Η ταινία κυμαίνεται στα όρια μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, δημιουργώντας ένα δικό της ξεχωριστό κόσμο: Μια 8η Ήπειρο.

Ο Γιώργος Ζώης έχει διπλή παρουσία στη φετινή διοργάνωση, καθώς είναι και μέλος της κριτικής επιτροπής «Lion of the Future» που θα βραβεύσει την καλύτερη ταινία πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη από όλα τα διαγωνιστικά προγράμματα. Στο ίδιο τμήμα («Orizzonti»), το ελληνικό ενδιαφέρον έλκει και μια ακόμη μικρού μήκους ταινία: το «Astrometal» του Ευθύμη Κόζεμουντ Σανίδη, με τους Μιχάλη Σαράντη, Θάλεια Παπακώστα και Γιάννη Νιάρρο.

Πηγή: THETOC

Όλη η επικαιρότητα