Ηλεία

Παλαιοχώρι: Αλλάζουν τα αναπτυξιακά δεδομένα στην περιοχή

Ακούστε το άρθρο

Τελεσφόρησαν οι προσπάθειες ετών και πολύ σύντομα αναμένεται να πάρει ‘σάρκα και οστά’ η κατασκευή του παραλιακού δρόμου που οδηγεί στην παραλία του Παλαιοχωρίου του δήμου Πηνειού.

Χθες το πρωί έγινε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό η εγκατάσταση της εργοληπτικής εταιρείας ‘Εργογένεσις’, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Κώστα Νικολούτσο και τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες, καθώς έχουν προχωρήσει ήδη όλα τα διαδικαστικά.

Τα χαρακτηριστικά

Ο τίτλος του έργου είναι «Βελτίωση δρόμου παραλίας Θινών Παλαιοχωρίου» και αφορά το τμήμα του δρόμου από την επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου (το ασφαλτοστρωμένο τμήμα) μέχρι και την παραλία του Παλαιοχωρίου. Το τμήμα που θα κατασκευαστεί έχει μήκος 950 μέτρα και το πλάτος του θα είναι περίπου στα 5,5 μέτρα, ενώ γύρω στα 650 μέτρα από την παραλία θα γίνει και μία στήριξη σαράντα μέτρων.

Ο προϋπολογισμός αγγίζει τις 190.000 ευρώ και το ποσοστό έκπτωσης που έδωσε η εργοληπτική εταιρεία ξεπέρασε το 50%.

‘Από σαράντα κύματα’

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο σύμφωνα με τον κ. Καστρινό αλλά και τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο και Παλαιοχωρίτη κ. Θανάση Τσατσό, πέρασε πολλές δυσκολίες μέχρις ότου φθάσει στο στάδιο της κατασκευής.

«Αυτό το έργο πέρασε από σαράντα χιλιάδες κύματα και ευχαριστώ την τεχνική υπηρεσία του δήμου για όλα όσα έκανε. Και πρέπει να σημειώσουμε ότι η γραφειοκρατία είναι χιλιαπλάσια με την νέα κυβέρνηση, παρά το ότι έλεγε ότι θα τη μειώσει» ανέφερε ο κ. Καστρινός, ο οποίος τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού σε κοντινή απόσταση έχει σχεδιαστεί να περνά η παραλιακή οδός που θα ενώνει τα Σαβάλια και την Κουρούτα με το Αρκούδι.

Αναφέρθηκε επίσης και στο αίτημα που είχε υποβάλει ο δήμος, αλλά δεν τελεσφόρησε λόγω συγκυριών τότε, για την απόκτηση παρακείμενης έκτασης στο ύψος της παραλίας για την κατασκευή αναψυκτηρίου, ενώ δήλωσε ότι σύντομα θα γίνει παρουσίαση και νέων έργων στον δήμο.

Αίσιο τέλος

Στη σημασία που έχει το συγκεκριμένο έργο αναφέρθηκε και ο κ. Τσατσός, ο οποίος δήλωσε:  «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο πέρασε από σαράντα κύματα, πολλές δυσκολίες και πολλά εμπόδια, αλλά έχουμε αίσιο τέλος. Να τονίσω ότι αυτό το έργο είναι προσωπική επιτυχία του Δημάρχου Αλέξη Καστρινού. Σχεδιάστηκε επί ‘Καποδιστριακού’ δήμου, όταν είχε πρωτοαναλάβει την Δημαρχία και εγώ ήμουν αντιδήμαρχος. Το σχεδιάσαμε και πλέον υλοποιείται. Είναι ένα σημαντικό έργο, γιατί αυτός ο δρόμος είναι 35 χρόνια έτσι και με την κατασκευή του θα εξυπηρετηθούν και οι παραθεριστές και ο κόσμος που έρχεται για μπάνιο. Να ευχαριστήσω και την τεχνική υπηρεσία του δήμου για τις προσπάθειές της και τον Δήμαρχο».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Νικολούτσος εκ μέρους της ‘Εργογένεσις’ ανέφερε σχετικά:

«Σαν τεχνική εταιρεία έχουμε αναλάβει την κατασκευή του δρόμου από το ασφαλτοστρωμένο τμήμα μέχρι την παραλία. Είναι δρόμος ο οποίος πιστεύουμε ότι θα δώσει κάποια σημαντική ώθηση στην περιοχή. Άλλωστε νομίζω αυτή την στιγμή τα έργα στην Ελλάδα αποκτούν χαρακτήρα ανταποδοτικότητας, ούτως ώστε να μπορούμε να προγραμματίζουμε έργα που θα συμβάλλουν στην οικονομία. Μαζί με παραλιακό λοιπόν είναι έργα που προσδοκούμε ότι θα δώσουν σημαντική ώθηση στην περιοχή».

Στην εγκατάσταση του εργολάβου παρευρέθηκαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λαγανόπουλος, η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών κα Κοκκαλιάρη, ο υπεύθυνος έργων κ. Φλαμπουράρης και η επιβλέπουσα.

Όλη η επικαιρότητα