Κόσμος

Παλαιστίνη: Συνέλαβαν τη 17χρονη-σύμβολο της αντίστασης και την οικογένεια της

Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε την έφηβη Αhed Tamimi, ένα κορίτσι που συμβολίζει την αντίσταση των νέων της Παλαιστίνης ενάντια στους εποικισμούς του Ισραήλ.

Η 17χρονη έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια ακτιβιστική δράση στη Δυτική Όχθη. Μάλιστα, έχει βρεθεί και σε συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου όπου μίλησε για τα εγκλήματα σε βάρος συμπατριωτών της.

Χθες, τα ισραηλινά στρατεύματα τη συνέλαβαν αφού μπήκαν με τη βία στο σπίτι που διαμένει με την οικογένεια της στην περιοχή Nabi Saleh, με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής. Ο πατέρας της, γνωστός ακτιβιστής, ονόματι Bassem Tamimi, κατήγγειλε πως ο στρατός έριξε δακρυγόνο μέσα στο σπίτι, έσπασε τα τζάμια και άσκησε σωματική βία στη νεαρή και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σήμερα, η Αhed εμφανίστηκε στο δικαστήριο ενώ συνελήφθη και η μητέρα της Nariman, καθώς και ο πατέρας της, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο πατέρας της είχε δημοσιεύσει στο Facebook ότι η Ahed στοχοποιήθηκε μετά από τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρία εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών που πυροβόλησαν με πλαστική σφαίρα τον 14χρονο αδελφό της, ο οποίος νοσηλεύεται σε κώμα.

Στο παρακάτω βίντεο η νεαρή εμφανίζεται να χαστουκίζει έναν ισραηλινό στρατιώτη:

Σε ηλικία 9 ετών η Ahed αντιστάθηκε στους ισραηλινούς στρατιώτες όταν συνέλαβαν τον πατέρα της, ενώ τον Αύγουστο του 2015, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας της κατάφεραν να απελευθερώσουν τον αδερφό της κατά την προσαγωγή του. Οι αντιδράσεις είναι πολλαπλές ενώ στα social media έχει δημιουργηθεί hashtag για την απελευθέρωση της, το #FreeAhedTamimi.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα